Boa: 35. rođendan u punoj Tvornici

Protekle subote zagrebačku Tvornicu kulture ispunile su pozitivne vibracije razgaljenih fanova Boe, benda koji je pokazao da je nakon gotovo četiri desetljeća djelovanja te 35 diskografskih godina itekako vitalan i u odličnoj glazbenoj formi.Od moćnog uvoda u cijeli show koji je pratilo nekoliko kamera za live prijenos u najsuvremenijoj 4K tehnologiji, pa preko bezvremenskih hitova kao što su ‘Stup od soli’, ‘Ljudožder’, ‘Tako lijepa’, ‘Milion’, ‘Za vezu je potrebno dvoje’, ‘Svi tvoji poljupci’, sve do pjesama novijih datuma kao što su ‘Sve što imamo’, ‘Kao nekad’ i ‘Dok glazba traje’, Boa je držala nezaustavljiv tempo na gotovo dvosatnom koncertu.

Uz spomenute, Boa je izvela i pjesme koje je u originalu frontmen benda Mladen Puljiz otpjevao s Josipom Lisac, koju je u ovom slučaju dostojno zamijenila novija članica benda, energična Petra Oreč.

Da je cijeli bend funkcionirao savršeno, potvrđuje i Ivan Miočić u izvješću za portal muzika.hr, koji piše: ‘Relativno pomlađena postava, na čelu sa starom gardom predvođenom Mladenom Puljizom i Slavkom Remenarićem, zvučala je uigrano i svježe. Uz nevjerojatno dobru ritam sekciju Zvonimira Bučevića i Dražena Scholza, popriličan doprinos cjelokupnoj svirci dali su prstolomni klavijaturist Ivan Čačić te izvrsna vokalistica Petra Oreč. Iza odličnog koncerta stajala je tako postava kojoj na trenutnoj domaćoj pop rock sceni nema premca’.

Bila je ovo jedna večer za pamćenje koja nas je odvela u zlatne osamdesete godine, jednog od najplodnijih glazbenih razdoblja na ovim prostorima, ali i pokazala da Boa ne prestaje sve dok glazba traje i zvuči ovako dobro. Prepoznala je to i brojna publika koja je ispunila Tvornicu te ovacijama pozdravljala bend koji je čak tri puta dolazio na bis.

M. R. / Foto: Antonija Zrinski


Boa: Vintage koncertna promocija


Che Guerra: Milion – Nož u leđa


Boa: Sve je u redu Dok glazba traje


Tagged: , , , , , , , , ,