Boa: Otvaranje Ljeta u MSU

Nastala pod utjecajem glazbenih pravaca art rocka, funka i novog romantizma, glazba zagrebačkog sastava Boa bila je primjer intelektualnog popa. O njima se pročulo i u Europi, a svoje mjesto pronašli su i u rock enciklopediji uglednog talijanskog Rockstara. Početkom devedesetih nastupaju kao predgrupa Davidu Bowieju, a u subotu, 2. lipnja na krovnoj terasi otvaraju petu sezonu Ljeta u MSU u Zagrebu.Uz njihov koncert, po cijeni jedne ulaznice, u MSU galeriji moći ćete posjetiti i prvu veću samostalnu izložbu multimedijalnog umjetnika Tomislava Brajnovića pod nazivom ‘Direct Link / Direktna veza’. Na izložbi ćete vidjeti instalacije, dokumentaciju, video radove, facebook komentare i tekstove preuzete s interneta. U njima umjetnik otkriva društvenu nejednakost koja se odražava u neravnopravnoj podjeli bogatstva, moći i utjecaja, manipulaciji i zloporabi napredne tehnologije koja postaje sredstvo kontrole slobodne volje i moguće posljedice takvog djelovanja. Prije početka koncerta, očekuje vas i performans umjetnika Marijana Molnara.

Već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – ‘Best of Metropolis’. Prva je na repertoaru francuska komedija ‘Kao avion’, koja će se prikazivati u dva termina (17.30 i 19.30 sati) u Dvorani Gorgona.

Uz sve spomenuto, Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Prvi će se predstaviti dvoje nagrađivanih hrvatskih pjesnika – Dorta Jagić i Alen Brlek.

J. G.


Tagged: , , , , ,