Bob Dylan: The Cutting Edge 1965-1966

Antologijsko izdanje ‘Bob Dylan’s The Cutting Edge 1965-1966: The Bootleg Series Vol. 12’, upravo je u prodaji (Columbia Records/Legacy Recordings/Menart).
Bob DylanObjavljen je dvostruki CD, 3LP+2CD, deluxe izdanje sa 6 CD-a. Izdanja uključuju rijetke ili nikad viđene fotografije, memorabilije, ali i nove eseje.

Posljednje poglavlje u hvaljenoj seriji Dylanovih Bootlega, fokusirano je na legendarne studijske sessione iz kojih su nastali ‘Bringing It All Back Home’, ‘Highway 61 Revisited’ i ‘Blonde On Blonde’, trilogija remek-djela koja su Dylanu osigurala reputaciju tekstopisca i izvođača nezapamćene dubine, moći i originalnosti čime je značajno utjecao na smjer popularne glazbe i kulture. Sve su pjesme izmiksane na temelju originalnih studijskih traka. Ovo izdanje omogućuje obožavateljima rijetku priliku za istraživanje kreativnoga Dylanova procesa u studiju te da iskuse drugu stranu razvoja Dylanovih pjesama i snimki iz tog revolucionarnog razdoblja.

Deluxe izdanje na 6 CD-a uključuje pjesme koje još niste čuli, isječke iz studija, pjesme s proba, alternativne verzije poznatih hitova, uključujući i cjelokupnu verziju sessiona ‘Like A Rolling Stone’. Posebno, limitirano izdanje (5000 primjeraka) koje uključuje čak 18 CD-a, dostupno je samo preko Bob.Dylan.com

M. R.


Bob Dylan-Shadows In the Night
Bob Dylan: Shadows In the Night
Tagged: , , , , , , ,