Bohemian Rhapsody: Film o grupi Queen

Obožavatelji rock glazbe bit će oduševljeni prvom najavom filma ‘Bohemian Rhapsody’ o jednom od najpoznatijih rock bendova svih vremena, grupe Queen.‘Bohemian Rhapsody’ je epska priča o legendarnom bandu Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.

Ovo je priča o ljubavi, boli, prihvaćanju i da, sjajnoj glazbi. Slavljenje Freddiejeva talenta i legendarnog rock benda, koji je svojom glazbom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene.

Britansku će pjevačku legendu glumiti Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ‘ljubav njegova života’ igra Lucy Boynton, a u filmu će se pojaviti i Mike Myers.

Redatelj filma je Dexter Fletcher, a scenarij potpisuju Anthony McCarten, poznat po scenariju za film ‘Teorija svega’ (The Theory of Everything) i Justin Haythe (Red Sparrow, Revolutionary Road).

Film dolazi u domaća kina početkom studenoga u distribuciji Blitza.

B. L.


Tagged: , , , , , , , , ,