Božićna akcija u kazalištu KNAP

Hit predstave ‘Amateri’, ‘Dobitnik’ i nova komedija ‘Malo morgen’ u pola cijene.
Božićna akcija u kazalištu KNAPUvijek a(tra)ktivno kazalište na zagrebačkoj Peščenici, poznato kao KNAP, koje je uoči Božića izašlo s friškom, raskošnom komedijom ‘Malo morgen’ u režiji redateljskog klasika Georgija Para, svojim će vjernim posjetiteljima ‘pod bor’ staviti trolist svojih hit predstava po prepolovljenoj cijeni, odnosno sve će se ulaznice moći kupiti za popularnih – 35 kuna.

U mjesecu darivanja na daskama KNAP-a u srijedu 16. prosinca očekuju nas nezaobilazni i razigrani ‘Amateri’, koji se već četiri godine ne daju s repertoara, crna komedija sa snažnom porukom o anomalijama našeg društva, u kojoj se uigrani trojac luzera (anti)junaka – Ranko Zidarić, Vilim Matula i Goran Grgić –  prima snimanja pornića, i to kako bi napunili svoje vječno prazne džepove, a račune im mrsi atraktivna Stella, koju kao zamjena za dosadašnju glumicu Petru Dugandžić, već neko vrijeme igra Ana Majhenić.

Dan kasnije, 17. prosinca slijedi predstava ‘Dobitnik’, nastala iz pera produktivnog i britkog autora brojnih kazališnih uspješnica Borivoja Radakovića, koju prati i dobitnička kombinacija glumaca predvođena šarmantnim Žarkom Potočnjakom i izvan ‘svoje kazališne kuće’ drukčijim i intrigantnim Goranom Grgićem. Tužno-smiješna priča o malim ljudima naše svakodnevice koji pokušavaju pronaći svoje mjesto pod suncem, ispisana je brzim i duhovitim dijalozima, a mjesto susreta je možda i (ne)očekivano jedna simpatična kvartovska birtija ‘pijem da zaboravim’ koja iza šanka skriva nasmijanu konobaricu-dušebrižnicu.

I šećer na kraju, petak 18. prosinca, rezerviran je za najnoviju predstavu ‘Malo morgen’, inspiriranu Ivom Robićem, Opatijom, Gogoljem, kartašima pajdašima, i našim fejk svijetom u kojem sve vrvi prevarantima i lažnim obećanjima, a ništa nije onako kako izgleda. S nove se komedije još nije osušila ni ‘premijerna boja’ jer je prvi put izvedena 3. prosinca, a najviše pohvala dosad stiže na račun glumca Mladena Vasaryja, koji se tijekom predstave brzinom munje preobražava u sasvim različite neobuzdane likove što publiku zabavlja i nasmijava do suza, te egzotične glumice Nancy Abdel Sakhi koja je u predstavi utjelovila Amru, vladaricu kartaškog stola i divljeg temperamenta.

Sve tri predstave počinju u 20 sati, a ulaznice s ‘blagdanskom mašnom’ mogu se rezervirati na [email protected] ili na broj 01-2303-122.

I. C.

Tagged: , , , , , , , , , ,