Bregović na svjetskoj turneji s Alenom Islamovićem

Nakon ljetne turneje, na kojoj je obišao dvadesetak gradova u regiji i promovirao svoj novi album ‘Alcatraz’, Alen Islamović ide na svjetsku turneju s Goranom Bregovićem i Orkestrom za svadbe i sahrane, javljaju iz njegova tima.
Alen Islamović i Goran Bregović
Turneja pod nazivom ‘Ko ne poludi, taj nije normalan’ proći će kroz pedesetak gradova svijeta u kojima žive iseljenici s prostora bivše Jugoslavije.

Bregović je prearanžirao pjesme Bijelog dugmeta za svoj orkestar i kao nekad, okačit će gitaru na rame i svirati prepoznatljive rifove pjesama. Povod organiziranja ovih koncerata je obilježavanje 40 godina od osnivanja Bijelog dugmeta, a na njima će se izvoditi tridesetak najpoznatijih pjesama. Izvršni producent projekta je Adis Gojak, inače menadžer Zdravka Čolića, koji odlično poznaje ovaj ‘teren’.

Prva svirka na turneji je 10. listopada u Mariboru, a već sutradan je koncert u Beču. U Zürichu će nastupiti 1., u Skopju 7., a u Münchenu 8. studenoga. Koncerti u SAD i Kanadi su od 27. do 30. studenoga, a raspored tog dijela turneje bit će uskoro objavljen.

Alen Islamović će prije turneje snimiti spot za pjesmu ‘Alcatraz’, koji će promovirati diskografska kuća City Records.

P. R.


Pročitajte još: Bijelo dugme: Box set deluxe , Bijelo dugme – 40 godina , Promocija koncerta Kad bi bio Bijelo dugme , Goran Bregović: Koncert u Poreču , Goran Bregović u Areni Varaždin


 

Tagged: , , , , , , , , , , ,