Bruce Springsteen: Izašao album High Hopes

Bruce Springsteen - High Hopes‘Ovaj album je zapravo anomalija. Ja ne radim linearno kao mnogi drugi. Kada uđem u studio okružen sam slikama koje nisu dovršene. Nešto ne valja s ovom, onu nisam završio, za ovu nisam imao vremena jer se nije uklopila u veći projekt na kojem sam radio. I tako sam ušao u studio, okružen svom tom glazbom koju nisam objavio, i čekao sam da vidim što će mi ta glazba poručiti’.

Ovim je riječima Bruce Springsteen u magazinu Rolling Stone opisao stvaranje novoizašlog albuma ‘High Hopes’ (Columbia Records/Menart).

Najavio ga je istoimenim singlom koji se odlično vrti na radio postajama, a sam album par dana nakon izlaska bilježi odlične rezultate na iTunesima i Amazonu gdje se našao na prvom mjestu te na 24 svjetska tržišta. U nedavnom gostovanju kod Jimmyja Fallona, Springsteen je zajedno s E Street Bandom i Tomom Morellom najavio album, a možete pogledati kako je to izgledalo.

Osamnaesti album po redu uključuje 12 novih pjesama koje je, osim par iznimaka, napisao sam Springsteen. Na albumu su mu se pridružili slavni gitarist Tom Morello, članovi E Street Banda i još nekoliko svirača. ‘High Hopes’ snimljen je u New Jerseyju, Los Angelesu, Atlanti, New Yorku i Australiji.

Morello se pridružio Bruceu i E Street Bandu na turneji u Australiji u ožujku 2013. i postao, kako Springsteen kaže, ‘moja muza koja je gurnula ostatak projekta na drugu razinu’. Uz to što svira gitaru, Morello je s Bruceom napravio i duet ‘The Ghost of Tom Joad.’ Clarence Clemons, koji je preminuo 2011. i Danny Federici, koji je preminuo 2008., također se pojavljuju na nekoliko pjesama koje Springsteen naziva ‘Neki od naših najboljih neobjavljenih materijala iz prošlog desetljeća’.

Menart

Pročitajte još: Bruce Springsteen najavljuje album High Hopes , Springsteen & I u multipleksima CineStar

Tagged: , , , , , , , , , ,