Bruce Springsteen: Novi album Western Stars

Novi album Brucea Springsteena, ‘Western Stars’, izlazi 14. lipnja, koji najavljuje pjesma ‘Hello Sunshine’. Sve pjesme je napisao Bruce Springsteen.Bit će to njegov 19 studijski album i prvi studijski album u pet godina. Glazbenik je ovoga puta bio inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina. Album objavljuje za Columbia Records/Menart, sniman je u Springsteenovu kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.

‘Ova ploča je povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima’, otkriva Springsteen.

Album uključuje 13 pjesama i obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputova do napuštenih mjesta, izolacije, permanentnost doma i nade. Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente. Patti Scialfa je doprinijela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme.

Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 glazbenika, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i glazbeni gosti: David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell. Album je miksao Tom Elmhirst.

M. R.


Tagged: , , , , , , ,