Bruce Springsteen: Novi album Western Stars

Bruce Springsteen objavio je dugoiščekivani album ‘Western Stars’ i spot za istoimenu pjesmu u režiji Thoma Zimnyja, koji je snimio i spot za ‘Tucson Train’. U spotu Springsteena vidimo u scenama inspiriranima tekstom pjesme, snimku nastupa i kadrove snimljene u Joshua Tree, California.A da bi iščekivanje bilo lakše, Springsteen nas je od najave albuma počastio s tri pjesme. Novi smo album dočekali slušajući ‘Tucson Train’, ‘There Goes My Miracle’ i „Hello Sunshine’. Ovo je njegov 19 studijski album i prvi studijski u pet godina. Glazbenik je ovoga puta bio inspiriran kalifornijskim pop zvukom 1960-ih i 1970-ih godina.

Album je objavljen za Columbia Records/Menart, sniman je u Springsteenovu kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.’Ova ploča je povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima’, otkriva Springsteen.
Objavljeno je 13 pjesama koje obuhvaćaju širok raspon američkih tema, od autoputova do napuštenih mjesta, izolacije, permanentnost doma i nade.

Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente. Patti Scialfa je doprinijela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme. Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 glazbenika, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i glazbeni gosti: David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell. Album je miksao Tom Elmhirst. Sve pjesme je napisao Bruce Springsteen.

M. R. / Foto: Danny Clinch


Tagged: , , , , , , ,