Burgermanija na Strossmayerovom trgu

Sočni, mirisni i slasni hamburgeri do 24. rujna vladaju Strossmayerovim trgom u Zagrebu radnim danima od 12 sati, a subotom i nedjeljom od 10 ujutro.Na Zagreb Burger Festivalu sudjeluje 12 burger barova iz Zagreba, Fažane, Pule, Dubrovnika i Splita (RougeMarin, Submarine, 50 A Burger&Champagne bar, Špiro, Factory burger, Maredo, Kitchen&Grill Plac, Green Point, Toto’s burger bar, Arborteum Pub, Mason burgers&staff i Barba). Pripremaju razne, neobične kombinacije okusa, spravljene s prvoklasnim domaćim mesom i povrćem, ukusnim umacima i pecivima, a okuse burgera možete dodatno obogatiti jako Heinz kečapima. Ako ne volite meso, čekaju vas burgeri od hobotnica, srdela i kozica, a vegetarijancima će svoj novi green burger predstaviti vege bar. Hrskave krumpiriće ćete, osim na burger kućicama, pronaći i u posebnom McCain carstvu.

Osim Burger Squarea, festival je podijeljen na tri zone, Grill, Sweet i Kid’s. U Grill zoni čeka vas ‘najbolji roštilj u Svemiru’ – Big Green Egg i njegov mlađi brat – novi hrvatski brand mesa Slast&Mast, a možete i kupiti neki sočan komad u mesnici na kotačima. Jameson lounge bar spravlja šarene osvježavajuće cocktaile, koji se super kombiniraju uz grill. Sweet zona nudi slano&slatku kombinaciju, vino&pršut&sir, uz dodatak Tutačevih finih činkica. Za klince je rezervirana Kid’s zona, gdje Zagi Eventi za njih priprema puno iznenađenja, igara, baloniranja, face paintinga i mozgalica.

Svratite i u Spice&Health District gdje vas očekuu Tvornica zdrave hrane s bogatom ponudom bezglutenske i veganske hrane, novootvorena Kredenca zdravlja s proizvodima malih hrvatskih proizvođača s mora i kopna, Spice Up – svijet indijskih začina, Harissa s ponudom raznih začina iz cijelog svijeta i Volim ljuto čiji će vam ljuti umaci izmamiti suzu na oko.

U večernjim satima posebno su popularni barovi. Beefeater bar priprema kraljevske džinove ojačane Three Cents tonicima i dotjerane do savršenstva suhim začinima. U Havana cocktail baru pršte strasti uz koktele od ruma, a Staropramen nudi najbolje zlatne pivske kapi iz Praga.

Svake večeri od 20 sati možete uživati u glazbenom programu, ludim kombinacijama jazza, funka, rocka, rockabillyja, fusiona, 80-ih i neo soula.

Na Zagreb Burger Festival možete doći sa stilom – na Tomislavovom trgu, Cvjetnom te kod garaže Langić čekaju vas brandirane Pedicab rikše koje vas dovoze po popularnim cijenama.

A. R. / Foto: Goran KovaZg


Tagged: , , ,