Canopy by Hilton: Večera s talijanskim vinima Jermann u restoranu ReUnion

Najbolja talijanska vina uparena s gastronomskim delicijama u restoranu ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu.U četvrtak, 24. listopada u 19.30 sati, u restoranu ReUnion hotela Canopy by Hilton u Zagrebu imate rijetku priliku za kušanje veličanstvenih Jermann vina koja mnogi enolozi smatraju najboljim talijanskim vinima, a brojne nagrade to i dokazuju.

Pairing Jermann vina vodit će Felix Jermann, a za ukusnu hranu zadužen je Marinko Topalović, chef ReUnion restorana. Za dobro raspoloženje, osim vrhunskih vina i izvrsne hrane, bit će zadužen DJ.

Priča o obitelji i vinariji Jermann

Silvio Jermann, kultni vinar iz talijanske regije Friuli smještene na samoj granici Slovenije i Italije, značajno je utjecao na promjenu stila vina koja dolaze iz tog kraja. Stil ponajboljeg talijanskog podrumara i ‘vinskog umjetnika’ karakteriziraju prodorne, fine i elegantne sortne arome. Proizvodi male količine vrhunskih, često unaprijed rasprodanih vina posebnog karaktera.

Danas imanja Jermann uključuju 150 hektara vrhunskih vinograda, tvrtka posluje s cijelim svijetom, ali nikad ne gubi iz vida osnovnu dimenziju koja vino čini odličnim. Ali iza glamura vina poput Vintage Tunina, Dreams i Crveni anđeo, koje su svjetski poznate, stoji prisan odnos sa zemljom i duboka predanost proizvodnji jedinstvenih, nagrađivanih vina.

 

Krajem 19. stoljeća Anton Jermann napustio je austrijsku vinogradarsku regiju Burgenland i nastanio se u pokrajini Friuli Venezia Giulia u Italiji gdje je započeo s uzgojem vinove loze. Tamo je nastala legenda o Jermannu i njegovu vrhunskom vinu. Obiteljska tradicija prenosila se generacijama, a Silvio Jermann je preuzeo kormilo 1970-ih, kada su Jermann vina prepoznata širom svijeta. Silvio je vodio proizvodnju gotovo pola stoljeća, a Silvijevi sinovi Michele i Felix sljedeća su generacija obitelji koja održava tradiciju.
Vinarija Jermann balansira tradiciju i inovacije, obitelj nadograđuje proizvodnju najnovijim tehnologijama, a istodobno poštuje jedinstveni terroir svojih lokacija.

Restoran ReUnion nalazi se u Ulici kneza Branimira 29 u sklopu hotela Canopy by Hilton koji je otvoren krajem prošle godine. ReUnion je na zagrebačkoj gastro sceni prepoznatljiv po pažljivo odabranom i pripremljenom a la carte jelovniku, dobrim izborom lokalnih i inozemnih vina i izvrsnoj dnevnoj ponudi kreativnih jela.

Jermann wines pairing večera

Sushi s rakovima u tempuri i nigiri s kovačem
Pinot Grigio 2018

Škamp na salsi crne leće i avokada, marinirane tikvice, mlada blitva i matovilac
Sauvignon 2018

Sotirane jakobove kapice na kremi od pastrnjaka i zelene jabuke
Chardonnay 2018

Filet lososa, čips od kože lososa i tvrdog sira, stakleni rezanci, carpaccio od portobello gljiva
Vintage Tunina 2017

Janjeći rack sa žara na kremi od boba i graška, hrskavi pečeni slanutak
W…Dreams… 2017

Dekomponirani tart skute s carpacciom od grožđa
Picolit 2012

Cijena po osobi: 580 kuna

Tagged: , , , , , , , , , , , ,