Carlos Santana: In Search of Mona Lisa (EP)

On je višestruki dobitnik nagrade Grammy, član Rock and Roll kuće slavnih, legendarni glazbenik i virtuoz na gitari. Carlos Santana nas i danas, nakon više od 50 godina karijere, još uvijek uspijeva zaprepastiti svojom kreativnošću. Ovog je puta to učinio upečatljivim EP izdanjem ‘In Search Of Mona Lisa’ koje je hrvatskoj publici dostupno na Deezeru i Google Playu.Ovo će EP izdanje slušateljima pružiti uvid u čarobno iskustvo koje je Santana proživio tijekom svojeg prvog odlaska u muzej Louvre: ‘Mogao sam čuti kako me doziva. Bilo je to zapanjujuće iskustvo’, dočarao je riječima susret s remek djelom Leonarda da Vincija i jednom od najpoznatijih slika u povijesti umjetnosti. Nekoliko mjeseci kasnije, glazbenik se trgnuo iz sna u kojem je osmislio tekstove za pjesme ‘Do You Remember Me’ i ‘In Search Of Mona Lisa’. ‘Probudio sam se i riječi su već bili formirane.’, izjavio je.

Na pjesmama su surađivali producenti Rick Rubin i Narada Michael Walden. ‘Kroz stvaranje ovih pjesama vodila nas je Carlosova vizija, a meni je bio cilj prenijeti je u dosad neistraženu glazbenu dimenziju. Vrlo sam uzbuđen zbog ovog izdanja za koje vjerujem da će potaknuti svijet na ples’, skromno je rekao Walden.

Ovaj je EP samo mali dio onog što je Santana u narednih 12 mjeseci pripremio za svoje obožavatelje. Najbitniji album njegove karijere, ‘Supernatural’, ove će godine proslaviti 20 godina, a osim toga obilježit će i 50 godina od legendarnog nastupa na Woodstock festivalu. Te će događaje proslaviti velikom američkom turnejom na kojoj će izvoditi najveće hitove karijere.

Carlos Santana rođen je 1947. godine u Mexicu. Interes za glazbu pokazivao je u ranom djetinjstvu, naučivši svirati violinu s pet godina. Njegov otac i brat također su bili glazbenici, zbog čega su sviranje i instrumenti bili Carlosova svakodnevica. Profesionalnu karijeru započeo je 1969. godine, a velika prekretnica za njega i prateći bend bio je sad već legendarni nastup na Woodstock Festivalu. Ipak, najveći komercijalni uspjeh postigao je početkom ovog tisućljeća zahvaljujući pjesmama ‘Smooth’ i ‘Maria Maria’. Do danas je prodao više od 100 milijuna albuma, a ugledni časopis Rolling Stone uvrstio ga je na 15. mjesto na popisu 100 najboljih gitarista svih vremena.

U. M.


Tagged: , , , , , , , ,