Cedevita: Edukativna stranica o mentalnom zdravlju

Kako bi ljude svih generacija potaknula na brigu o vlastitom mentalnom zdravlju, Cedevita je pokrenula edukativnu internetsku stranicu www.BudiDobroBudiCE.com koja kroz prizmu nade i vjere u pozitivne životne ishode uči kako se nositi s nizom životnih izazova.Time poručuju da, iako ne možemo utjecati na ono što se događa oko nas, možemo utjecati na našu reakciju na isto.

Istraživanje provedeno u siječnju na nacionalnom reprezentativnom uzorku od 600 građana u dobi od 18 do 60 godina u Hrvatskoj, pokazalo je da je optimizam kao ključ očuvanja mentalnog zdravlja prepoznalo 77 % građana. Ovo istraživanje i suradnja sa stručnjacima iz udruge Psihološka pomoć pružilo je odlične smjernice za kreiranje edukativnog sadržaja na temu mentalnog zdravlja u obliku stručnih članaka, intervjua i podcasta koji je zamišljen kao razgovor psihologa i stvarnih ljudi o njihovim problemima. Riječ je o nizu aktualnih tema koje će nam pomoći u zaštiti od stresa i lakšem nošenju sa životnim nedaćama, nepredvidivim situacijama i neizvjesnošću te pokazati da je optimizam stav koji se može naučiti.

Stoga pozivaju građane da im se pridruže i žive s optimizmom, jer su kroz provedeno istraživanje utvrdili da je upravo optimizam pravi čuvar našeg mentalnog zdravlja i dobrobiti.

M. V.


Tagged: , , , , , , ,