CeKaPe: Dan otvorenih vrata uz pisanje i književnost

Dan otvorenih vrata Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba obilježen je bogatim cjelodnevnim programom uz predstavljanje radionica i njihovih voditelja te čitanja i druženja s piscima.
CeKaPe-Dan otvorenih vrata-radionicaJutarnji dio programa započeo je čitanjima donedavnih polaznica radionica kreativnog pisanja u CeKaPe-u, a danas uspješnih autorica zbirka priča i romana, Ksenije Kušec, Jelene Zlatar i Ljiljane Matković. Voditeljica Sanja Vučković predstavila je biblioteku Centra za kreativno pisanje, koja je pokrenuta 2010. godine i čiji je cilj pomoći mladim autorima i polaznicima pri objavljivanju prve knjige.

Posjetitelji su se zatim imali prilike upoznati s radionicom scenarija za TV serije Sanje Kovačević, blogerskom radionicom Aleksandre Starčević, književnog prevođenja Tomislava Kuzmanovića, S one strane pisanja Tomice Šćavine, poezije Miroslava Kirina, Demontažom (književna teorija i analiza) Nebojše Lujanovića, dramskog pisma Ivane Sajko i Dubravka Mihanovića, književne kritike Jagne Pogačnik i scenarijem za film Tomislava Zajeca.

CeKaPe-Dan otvorenih vrata-radionica 2Uz već uhodane radionice, na Danu otvorenih vrata predstavljene su i vikend radionice i dopisne radionice, od kojih se tri (poezija, kratka priča i e-izdavaštvo) održavaju u Rijeci, kao i specijalizirane radionice – Tekst u glazbi, koju vode Sara Renar i Denis Špičić i English writing workshop s voditeljicom Ivom Tičić. U večernjim satima, svi zainteresirani dobili su priliku uključiti se u grupu Miroslava Mićanovića i njegovu radionicu kratke priče, a nakon toga i na radionicu romana Gorana Ferčeca.

Nakon vrlo zanimljivog Dana otvorenih vrata, organiziranog povodom sedme obljetnice osnivanja CeKaPe-a, najavljeno je još nekoliko književnih iznenađenja. I tijekom ožujka, koji je proglašen mjesecom otvorenih vrata, održat će se otvoreni sat kreativnih radionica. Prvi sat zakazan je već u utorak, 3. ožujka, u 20.30 sati (Amruševa 5/II) i započinje radionicom Tekst u glazbi. Kao gost predavač, voditeljima Sari Renar i Denisu Špičiću pridružit će se Coco Mosquito iz grupe Jinx. Ulaz je slobodan, a za sve koji se nakon toga odluče upisati CeKaPe je pripremio i posebne popuste.

Renata Cisar / Foto: Tomislav Gamberožić

Prijave i informacije o upisima na: www.cekape.com

Tagged: , , , , ,