CeKaPe-ove autorice na Povaljskom kulturnom litu

Autorice i polaznice radionica Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) u Zagrebu, Jelena Zlatar i Sanja Baković, nastupit će kao gošće i predstaviti svoje knjige na Povaljskom kulturnom litu na otoku Braču.

Povlja lito kultura 2015Ljeto je savršeno doba za čitanje knjiga, a ukoliko se 16. kolovoza zateknete na Braču, ne propustite večer uz dvije talentirane spisateljice koje će govoriti o knjigama koje su već objavile, ali i zbirkama priča i pjesama koje su tek u nastajanju. Jelena Zlatar predstavit će svoju zbirku priča ‘Odjavna karta’ (CeKaPe, 2014.) i debitantski roman ‘Slijepa točka’ (CeKaPe, 2015.), od kojih su obje dobile sjajne kritike struke i čitatelja. Kako se bavi znanstvenim radom, Jelena je i autorica znanstvene knjige ‘Urbane transformacije suvremenog Zagreba. Sociološka analiza’ (Plejada i Institut za društvena istraživanja, 2013.), a priprema i drugu zbirku kratkih priča pod naslovom ‘Ticala’.

Sanja Baković česta je gošća pjesničkih večeri i tribina, a upravo priprema i svoju prvu zbirku poezije pod naslovom ‘Plovna mjesta’. I više nego dovoljno razloga za sve ljubitelje književnosti i dobrih knjiga da dođu na druženje u Povlja.

P. R. / Foto: Tomislav Gamberožić


Jelena Zlatar i Sanja Baković
Tribina ‘Čitaj mi’ sa spisateljicom Jelenom Zlatar

Tagged: , , , , , , , , ,