CeKaPe: Zatvaranje sezone uz Nove drame i Teatar G

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) obilježio je u zagrebačkom Supercafféu kraj još jedne uspješne godine, uz čitanje kratkih priča svojih polaznika i dramske tekstove iz zbirke ‘Nove drame’ u izvedbi Teatra G. Jelena-Zlatar-Miroslav-Mićanović-i-Sanja-VučkovićSedam godina prošlo je otkako je CeKaPe, prvi takav u Zagrebu, otvorio svoja vrata onima koji žele učiti, brusiti i nadograđivati svoje spisateljsko umijeće. Ljubav prema književnosti i pisanju mnoge je motivirala da ponovno sjednu u školske klupe i odaberu jednu od brojnih radionica, a kasnije su dobili priliku objaviti svoju knjigu u biblioteci ‘Prvi korak’.

Te 2007. CeKaPe je započeo s radionicama drame Tomislava Zajeca i kratkom pričom Miroslava Mićanovića, i nastavio s radionicama romana koje vode Zoran Ferić i Goran Ferčec, književnom kritikom Jagne Pogačnik, književnog prevođenja Tomislava Kuzmanovića, dramskog pisma koju također vodi Goran Ferčec, scenarija za TV seriju Sanje Kovačević, poezijom Miroslava Kirina, Postani bloger/postani novinar Aleksandre Starčević, glazbenom kritikom Andrije Škare, Od proze do dramskog teksta Dubravke Crnojević Carić, a odnedavno je krenula i radionica S one strane pisanja Tomice Šćavine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASve radionice za polaznike će ponovno biti otvorene već od jeseni, a voditeljica CeKaPe-a Sanja Vučković i potpredsjednica Jelena Zlatar najavile su program Ljetne škole pisanja koji se, od 24. do 31. kolovoza, održava u planinskom centru Petehovac i na kojemu će ove godine po prvi put biti predstavljen i novi projekt – književni online časopis Joujou. Nakon njih, svoje su kratke priče pročitali polaznici radionice Miroslava Mićanovića, a mladi glumci amaterskog kazališta Teatar G izveli su dijelove dramskih tekstova Beatrice Kurbel, Mile Pavičević, Ane Grlić i Karle Crnčević, objedinjenih u zbirci ‘Nove drame’ (CeKaPe, 2013.).

Renata Cisar / Foto: FAMA

Pročitajte još: Ljetna škola pisanja u planinskom centru Petehovac

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,