Central Danube Tour: Novi turistički paketi

‘A gdje je Dunav? Jedno je od prvih pitanja koje mi postave strani gosti kada dođu u moj hotel i rijetko tko ode, a da nije otišao vidjeti Dunav u Baranju ili još dalje nizvodno prema Vukovaru, Iloku, Novom Sadu’, kazao je Vladimir Poznić, vlasnik osječkog hotela Maksimilian na turističkom panelu ‘Central Danube Tour – neotkrivena destinacija’, koji je održan u Muzeju grada Iloka u dvorcu Odescalchi.U otkrivanju destinacije nastale prekograničnom suradnjom, pomoći će devet novih inovativnih turističkih paketa predstavljenih u Iloku:  Blago Baranje i Bačke, Svirajte mi svirci, Kolo naokolo na dva kotača, Otkrivanje europske Amazone, Panonske tvrđave i vinski užitak, Okusi i mirisi Podunavlja, Put podunavskih delikatesa, Vina s Dunava te Sirevi i vina dunavske regije.

Kakvo je značenje Dunava za Slavoniju, Baranju, Srijem i Vojvodinu? Može li važnost ove europske rijeke pridonijeti prepoznatljivosti i turističkoj valorizaciji zemalja srednjeg Dunava, otkriti svijetu njihovu bogatu kulturnu baštinu, ljepotu eno-gastro ponude i zarazan životni stil? O tome su govorili turistički djelatnici, predstavnici institucija, organizatori manifestacija, vlasnici agencija, a priča je zaokružena prezentacijom Okusa Srijema i Slavonije u iločkom hotelu Dunav, koji je prvi na istoku Hrvatske dobio Michelinovu preporuku.

‘Iznimno se veselimo kad možemo sudjelovati na panelima ovakvog tipa koji u fokusu imaju razvoj i promociju kontinentalnog turizma. Na istoku Hrvatske imamo ogroman turistički potencijal i važno je da suradnjom svih dionika podižemo kvalitetu turističke ponude i infrastrukture, a tome pridonose i ovakvi projekti’, kazala je Snježana Brzica, pomoćnica ministra turizma.

‘Ovaj turistički panel sufinanciran je iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. za potrebe promotivnih aktivnosti projekta ‘Central Danube Tour – Enhancing the tourism development in the Danube cross-border region. Projekt vrijedan 575.856 eura završava 15. ožujka, a trajao je dvadeset mjeseci. Cilj mu je poticanje razvoja turizma u prekograničnom području, podizanje razine kvalitete i raznolikost turističke ponude te promoviranje zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja. U tom smislu poduzimaju se konkretni koraci poput stvaranja novih prekograničnih turističkih ruta, umrežavanja, povećanja znanja i kapaciteta dionika, te valorizacije turističkog potencijala čitave regije’ istaknuo je Josip Lončar, voditelj projekta za Grad Ilok.

L. P / Foto: Ivan Ripić


Tagged: , , , , , , , ,