Cesarica na Prokurativama

Svečana završnica glazbene nagrade Cesarica kojom će publika odabrati hit iz protekle godine održat će se u petak, 7. srpnja, u Splitu na Prokurativama uz izravan TV prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji, a moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.Uz izravan prijenos s početkom u 21.30 sati, pod voditeljstvom Ive Šulentić i Duška Ćurlića, saznat ćemo koja će se pjesma okruniti titulom Cesarice i tako postati pobjednica prvog izdanja novoutemeljene glazbene nagrade.

Podsjetimo, u drugom krugu glasanja publika je birala između 12 nominiranih pjesama Nine Badrić, Doris Dragović & Jacquesa Houdeka, Željka Bebeka, Ivana Zaka, Tomislava Bralića & klape Intrade, klape Rišpet, Petra Graše & Hane Huljić, Olivera & Gibonnija, Kedže & Zsa Zse, Miroslava Škore, Pravila igre i Mije Dimšić. Uz glavnu nagradu, dodijelit će se i priznanja u pojedinačnim kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe.

Utemeljitelj glazbene nagrade Cesarica je Unison – Hrvatski glazbeni savez, a nagrada je dobila ime po jednoj od najuspješnijih domaćih pjesama koju je na glazbu i stihove Zlatana Stipišića Gibonnija izveo Oliver Dragojević. Osvojivši četiri Porina i brojna priznanja kritike i publike, pjesma je postala jedan od evergreena domaće popularne glazbe.

Upravni odbor nagrade čine istaknuti glazbeni profesionalci na čelu s autorom Miroslavom Buljanom kojima je cilj šire prepoznavanje kvalitetne domaće glazbe u javnosti te afirmacija publike kao važnog čimbenika glazbene industrije. Za razliku od Porina, ovdje je upravo publika ta koja svojim glasovima odlučuje o pobjedniku temeljem telefonskih i online glasova.

U. N.


12 pjesama nominiranih za nagradu Cesarica


Nova glazbena nagrada Cesarica


Tagged: , , , , , , , , ,