Cijeli svijet na 3. Brač Film Festivalu

Nakon dvije uspješne godine, svoj treći rođendan Brač Film Festival (BFF) proslavit će od 10. do 12. kolovoza u Supetru. Ovogodišnji program, sadržajniji nego dosad, nastavlja glavni cilj festivala – promociju mladih i perspektivnih filmaša.U organizaciju festivala uključeni su, osim već uhodanih studenata iz regije (Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore), po prvi puta i oni iz cijelog svijeta (Engleske, Francuske, Libanona pa sve do Kine). 
Kratkometražni filmski program donosi filmove mladih autora iz SAD, Estonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.

Internacionalna ekipa koja broji preko 60 mladih entuzijasta boravit će tijekom festivala u Supetru i sudjelovati na radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima. 
Glavni program festivala, otvoren za javnost, dugometražni je program koji će se održati u ljetnom kinu. Program donosi proslavljene naslove poput hrvatskog filma ‘Ministarstvo ljubavi’, crnogorskog dugometražnog prvijenca ‘Igla ispod praga’ te francuskog filma ‘Projekt: Zajedno’ predstavljenog na lanjskom festivalu u Cannesu.

Mlade filmaše podržat će i autori dugometražnih filmova, redatelj filma ‘Ministarstvo ljubavi’ Pavo Marinković i glumac Stjepan Perić. 
Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će svoje iskustvo i znanje predočiti kroz masterclass na temu ‘Kako od ideje stvoriti film?’, a drugu godinu za redom vraća se i uspješni srpski producent Miroslav Mogorović.

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput ‘Uzbuna na Zelenom vrhu’, ‘Mali gangster’ i ‘Novi klinac’, BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. Zbog prošlogodišnje prepunjenosti, ove godine se program seli u prostorije Osnovne škole Supetar i besplatan je za svu djecu.

Tijekom festivala bit će otvorena izložba fotografija ‘Premijere’ Marijane Marinović, rodom Bračanke koja živi u New Yorku i fotografira poznate i slavne na crvenim tepisima diljem SAD-a.

Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga je pronaći na www.bracfilmfestival.hr

B. F.


Tagged: , , , , ,