Cineplexx – partner bečkog filmskog festivala Let’s Cee

Alma PricaOd 13. do 21. rujna u Beču se održava drugi filmski festival Let’s Cee na kojem će biti prikazano šezdesetak vrhunskihh filmskih produkcija prvenstveno iz središnje i istočne Europe.

Među mnogim priznatim autorima svakako se kao najatraktivniji gosti festivala moraju izdvojiti tri dobitnika prestižne filmske nagrade Oscar: Branko Lustig, Allan Starski iz Poljske i Istvan Szabo iz Mađarske.

Kinoprikazivač Cineplexx koji ima svoje dvorane u Austriji, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji jedan je od partnera ovogodišnjeg Let’s Cee festivala. U povodu Cineplexxove 20. obljetnice prikazat će se film Stevena Spielberga ‘Schindlerova lista’ čiji je Branko Lustig jedan od producenata, a u sklopu posebnog programa prikazat će se retrospektive Alexandera Sokurova i Damjana Kozolea.

Među prikazanim filmovima bit će i tri hrvatske produkcije. ‘Halimin put’ Arsena Ostojića prikazat će se u službenoj konkurenciji festivala, ‘Gangster te voli’ Nebojše Slijepčevića u službenoj konkurenciji dokumentarnih filmova, a ‘Nije ti život pjesma Havaja’ Dane Budisavljević bit će poseban gost festivala.

Cineplexx

Tagged: , , , , , , ,