CineStar: Koncert violinista Andréa Rieua

Satelitski prijenos koncerta violinista Andréa Rieua iz Maastrichta povodom 10. obljetnice održavanja ovakvih koncerata biti će prikazan u 426 kina u Europi i svijetu, samo u subotu 19. srpnja.
André RieuOvaj 10. po redu tradicionalni ljetni koncert održat će se na najromantični­jem gradskom trgu u Nizozemskoj – Trgu Vrijthof u Maastrichtu. Svoje obo­žavatelje, André Rieu počastit će jednim od najneobičnijih koncerata godine u kojem će moći uživati udobno smješteni u sjedalima svog lokalnog kina. Maestro će prirediti veličanstven spektakl kojim će obilježiti ovaj posebni jubilej svojih najdražih koncerata.

Ovaj Kralj valcera svojom će magijom stvoriti nezaboravnu večer punu humora, glazbe i emocija namijenjenu svim uzrastima. Kulisa ovom roman­tičnom koncertu na otvorenom bit će dramatičan i zanosan srednjovjekovni trg na kojem će nastupiti André i njegov poznati orkestar Johanna Straussa koji broji 60 glazbenika, uz brojne slavne goste, soliste, svjetlosne efekte i spektakularni vatromet.

André je poručio svim obožavateljima: ‘Koncert koji ću održati povodom 10. obljetnice glazbenog djelovanja u svom rodnom gradu puno mi znači i volio bih da svi mogu doći slaviti zajedno s nama. No, ako nam se ipak ne možete pridružiti u Maastrichtu, možete biti dio ove posebne večeri uz po­moć velikog platna svog lokalnog kina.’

Poznat po svojim energičnim i svečanim nastupima uživo, violinist André Rieu, kojeg njegova publika diljem svijeta od milja naziva Kralj valcera, često je na turnejama, a  prodao je više od 350 milijuna primjeraka albuma diljem svijeta. Milijuni ljudi se začarano smiješe i njišu uz zvuke njegove čarobne glazbe otkako je 1987. godine okupio 60 glazbenika u orkestar Johanna Straussa. André je ušao u povijest službene britanske glazbene ljestvice kada su se njegova prva tri albuma objavljena u Ujedinjenom Kraljevstvu našla među 10 najboljih i zavladala ljestvicom klasične glazbe. Nijedan drugi violinist, pa čak ni Nigel Kennedy, nije postigao takav uspjeh, a 2013. godine je treću godinu zaredom pobije­dio u kategoriji ‘Album godine’ na dodjeli nagrada Classic Brits.

Blitz

Tagged: , , , , , , , , , , , ,