Crtići u Primijenjenoj: Izložba autora animiranog filma

Zagreb kao grad međunarodno uspješnih i nagrađivanih animiranih filmova i njihovih autora ovih je dana postao bogatiji za još jedno kulturno i edukativno događanje koje okuplja  više od 100 autora animiranog filma, a njih 70-tak bivši su učenici ŠPUD-a.
Crtići-u-primijenjenojNaime, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi postavljena je i otvorena  izložba pod nazivom ‘Crtići u Primijenjenoj: Izložba autora animiranog filma’ na kojoj je prikazana selekcija ranih radova autora kao i njihovi recentni autorski animirani filmovi nastali nakon školovanja.

U sklopu izložbe odvijaju se popratni sadržaji – predavanja i radionice animiranih filmova, a organizirana su i stručna vodstva kroz izložbu.

Izložba ostaje otvorena do 19. studenoga, a razgledavanje je radnim danom od 11 do 19 sati. Ulaz je slobodan. Na dan zatvaranja izložbe, 19. studenog u 18 sati, bit će održana promocija knjige ‘CUP – Crtići u Primijenjenoj’ koja okuplja autore animiranog filma od prošlog stoljeća do danas. Knjiga je posvećena Rudolfu Grudenu Rudiju (1945.-2014.) nekadašnjem ravnatelju ŠPUD-a.

I. B.


CUP-Štef Bartolić
CUP: Crtići u Primijenjenoj

Tagged: , , , , , , , , , ,