Damir Vujnovac: London za optimiste

Britansku metropolu kroz priče i fotografije, na jedan drugačiji način, prikazat će Damir Vujnovac u utorak, 27. svibnja u 19 sati, u sklopu tribine ‘Čitamo svi, možeš i ti’ u zagrebačkom Supercafféu.
Damir VujnovacZaljubljenik u knjige i putovanja, Damir Vujnovac, prvi je put posjetio London prije petnaestak godina i od tada mu se često vraća. Svaki od tih boravaka obogatio ga je novim spoznajama i donio mu nova, drugačija iskustva koja će rado podijeliti s onima koji planiraju ili tek maštaju o odlasku u taj grad, ali i onima koji su ga već posjetili, upoznali ga i doživjeli na svoj način.

Damirova putopisna predavanja, koja organizira u knjižnicama Zagreba, Varaždina, Koprivnice, Daruvara, Novog Marofa i drugih gradova, donose svjež prikaz britanske metropole, posve drugačiji od onih na kakve smo nailazili listajući reklamne turističke brošure. Njegov London za optimiste dočarava nam toplinu i srdačnost svojih stanovnika, oprečno od naših stereotipa o Englezima, a s kojima se za svojih boravaka tamo nebrojeno puta susretao. To je ujedno i jedan od glavnih razloga što svoje dojmove i iskustva želi prenijeti i drugima.

Uz putopisna predavanja, poput ovog koje će se 27. svibnja održati u organizaciji Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) i Supercafféa (Preobraženska 3), Damir je član Društva prijatelja Ujedinjenog Kraljevstva, udruge koja promiče obogaćivanje prijateljstva između Republike Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) te uz potporu britanskog Veleposlanstva organizira razne kulturne i društvene događaje po Hrvatskoj.

Kako je i veliki zaljubljenik u književnost te svaki slobodan trenutak koristi za čitanje knjiga različitih žanrova, osvrte Damira Vujnovca na strane naslove i njihove autore moći ćete pratiti i na našem portalu, svakog ponedjeljka u rubrici Bookmark.

Renata Cisar

Tagged: , , , , , , , , , ,