Dani otvorenih butelja: Zlatni vinari Zagrebačke županije

Na Trgu Katarine Zrinske u Zagrebu, na Gornjem gradu, u prostoru Ljetnog kina Gradec otvoreni su Dani otvorenih butelja (DOB) na kojima su predstavljena najbolje ocijenjena vina zlatnih vinara Zagrebačke županije s 51. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske, održane u Sv. Ivanu Zelini.Prisutne je pozdravio Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, nakon čega su se nagrađena vina mogla degustirati. U jednom od najljepših gradskih prostora i uz ugodnu glazbu posjetitelji su uz zlatna vina mogli upoznati i zlatne vinare Zagrebačke županije. Njihova vina bit će do kraja srpnja u ponudi Kesten terase / Ljetnog kina Gradec po pristupačnim cijenama na boce i čaše.

Dani otvorenih butelja cjelogodišnji je projekt kojim se predstavljaju hrvatski vinari i vina na neposredniji i opušteniji način. Namjera DOB-a je vinski istražiti Hrvatsku, predstaviti Zagrepčanima i njihovim gostima poznatu i manje poznatu vinsku Hrvatsku.

Projekt je započeo u lipnju 2017. godine na prostoru Ljetnog kina Gradec gdje su se svakoga četvrtka do rujna održavale promocije vinara i udruga, popraćene koncertima. Nastavljen je na Strossmayerovu šetalištu u sklopu manifestacije Ljeto na Štrosu i Advent na Štrosu.

Organizatori i idejni začetnici su udruga Cestagram iza koje stoje Pajo i Hadži (Kraljevi ulice) i Vina Mosaica koju vodi enolog Saša Zec.

Dani otvorenih butelja dodatni je sadržaj sve posjećenijeg Gornjeg grada, jedinstven po tome što jedini priča priču o vinima na šetalištima i dvorištima, na otvorenom, među slučajnim i namjernim prolaznicima. Nudi kušanje vina uz poseban ugođaj s pogledom na grad, pod krošnjama gornjogradskih kestena i uz ugodnu glazbu. Uz besplatnu degustaciju, sva predstavljena vina prodaju se po pristupačnim cijenama za vrijeme trajanja manifestacije.

O. B.


Tagged: , , , , , , ,