Dani otvorenih vrata Solane Nin

Početak ovog ljeta, 23. lipnja Solana Nin obilježava tradicionalnim događajem – Danom otvorenih vrata, s početkom u 8 sati do kasnih večernjih sati. S ponosom predstavljaju prvi od ukupno šest Dana otvorenih vrata tijekom ljetne sezone 2017.: 6. srpnja, 20. srpnja, 17. kolovoza, 31. kolovoza i 14. rujna. 
U 8 sati Solana Nin otvara svoja vrata posjetiteljima koji će moći do kasnih večernjih sati uživati u besplatnim obilascima uz stručno vodstvo. Muzej soli i suvenirnica otvorit će također svoja vrata cijeli taj dan, u razdoblju od 8 sati do 22 sata.

Posjetitelji mogu uživati u bogatom asortimanu sa soli te kušati džem s cvijetom soli, med s cvijetom soli i  sladoled s cvijetom soli. Mogu posjetiti i Kuću soli, čije je unutrašnjost obložena solju. Tu se mogu vidjeti fascinantne fotografije, kako iz davne prošlosti tako i one iz novijeg vremena, na kojima je zabilježen mukotrpan rad generacije radnika, povijest i tradicija. U Kući soli nalazi se velika maketa Solane obložena staklom sa svjetlosnim efektima, a pomoću nje posjetiteljima se može bolje vizualno približiti način rada, izgled ogromnog područja koje pokriva Solana zajedno sa svojim bazenima. Također se tu može uživati i u dokumentarnim filmovima vezanim za Solanu, tradicionalni rad i ručnu berbu soli koja se tu i dan danas njeguje. Pregršt sadržaja za sve generacije u Solani Nin dostupno je cijele ove sezone, pa se možete uvjeriti kako tradicija i povijest mogu ostati netaknute do dan danas.

J. K.

Tagged: , , , , , , ,