Đani Stipaničev odaje počast Vici Vukovu

Jedan od najboljih hrvatskih tenora Đani Stipaničev s veseljem se priprema za gala koncert ‘To je tvoja zemlja’, koji nas očekuje u utorak, 5. veljače (20 sati) u zagrebačkoj dvorani Lisinski.Omiljeni glazbenik iznimno je ponosan što će predvoditi jedinstveni koncert u čast Vici Vukovu. Za tu priliku najavljuje poseban glazbeni repertoar ispunjen emocijama i sjećanjem na prekrasno stvaralaštvo ove legende hrvatske glazbe.

‘Na nadolazećem koncertu zajedno ćemo uživati u interpretacijama Vicinih pjesama koje su od Opatijskog festivala 1959. godine, pa sve do gašenja njegove karijere 1971., ostavile toliki opus kvalitetnih, velikih, himničkih pjesama. Prekrasne izvedbe kao što su Pismo ćali, Zvona moga grada i druge samo su dio posebnog repertoara. Ovim putem pozivam sve da dođu na koncert koji ima humani karakter. Bit će to prekrasna večer sjećanja na našeg velikana Vicu Vukova!’, istaknuo je Đani Stipaničev.

Uz njega će na koncertu nastupiti Radojka Šverko, Tomislav Bralić, klapa Ragusavecchia te posebna gošća – Vicina unuka Vita Vukov. Revijalni zvuk i nezaboravnu gala večer upotpunit će orkestar Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića.

Koncertom ‘To je tvoja zemlja’ Hrvatska liga protiv raka obilježava 52. godišnjicu uspješnog rada, a sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć oboljelima od raka kojima je pomoć najpotrebnija. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski i u sustavu Ulaznice.hr.

T. D.


Tagged: , , , , , , ,