Daniela Uzelac: Buđenje boginje u Puli

U Puli će, u Gradskoj knjižnici u četvrtak, 6. travnja gostovati Daniela Uzelac, autorica knjige ‘Buđenje boginje’ i bloga ‘Put boginje’, na kojem već četiri godine svakodnevno i nepresušno ispisuje motivirajuće i ohrabrujuće postove o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti, spolnosti i mudrosti prirode.Bez obzira na dob, izgled, način odijevanja ili posao koji radi, svaka je žena povezana s dubinama božanske ženstvenosti. Stoga treba prihvatiti svoju različitost, svoju izvornost, originalnost i svoje svjetlo, poručuje Daniela Uzelac u knjizi ‘Buđenje boginje’, zorno opisujući promjene koje svijest o božanskoj ženstvenosti unosi u odnos prema samoj sebi, prema partneru, prirodi, djeci i okolini.

Svaka žena je boginja i stvari može dobiti bez napora, tako da udahne svoju želju iz nevidljivog tijeka dobrobiti i izdahne je u vidljivoj stvarnosti. Sve je tu i sve je sad, stoga ne treba žuriti jer nema se kamo stići, priroda je okrepljujuća, a ljubavni odnos svet – takve su inspirativne i blagonaklone Danijeline poruke, opisane raskošnim rječnikom i kristalno jasnim rečenicama. Kako kaže, živimo u vremenu u kojem svijest o božanskoj ženstvenosti donosi osjećaje koji iscjeljuju i povezuje nas s vidljivom prirodom i nevidljivom mrežom inteligencije univerzuma. Muški princip grčevitosti žurbe, nadmetanja, borbe i silovitosti zamjenjuje ženska energija blagosti, nježnosti i otpuštanja, koja širi smisao svuda oko sebe, produžuje trenutak i gospodari vremenom.

Predstavljanje u Puli za Danielu Uzelac ima posebno značenje jer to je njezin rodni grad, iz kojeg je otišla kao djevojčica i ostavila neke drage ljude. Kako kaže Daniela, Pula je grad u kojem su se pojavile prve misli o boginji.

Uz autoricu, knjigu će predstaviti urednica Sandra Pocrnić Mlakar, a organizator promocije je Gradska knjižnica i čitaonica Pula. Predstavljanje počinje u 18 sati.

Iz knjige Put boginje – Buđenje boginje

Polje
Polje boginje vibracijski uzdiže sve što dotakne. Kad se jutrom probudi, boginja ponajprije obavi osobnu higijenu: umije svoje energetsko polje da ga osvježi, pročešlja ga od čvorića negativnosti, ušminka ga bojama dobrih vibracija i onda ga rasprostre oko sebe kao kakvu krinolinu od blistavih boja. Kamo god krene, polje ide ispred nje ne bi li joj harmoniziralo situaciju i prije negoli u nju ukorači.

Zrak
Sve što trebaš je u zraku. Odgovori su u zraku. Rješenja su u zraku. Misli su u zraku. Mir je u zraku. Zdravlje je u zraku. Ljepota je u zraku. Obilje je u zraku. Ljubav je u zraku. Bog je u zraku. Udahniiiiii! Priiiiiiiiiiiimaj! Užiiiiiiiiivaj! Boginja diše cijelom sviješću. Duboko. Prima cijelim tijelom. Obilno. Boginja uzima iz zraka sve što treba.

Ljepota
Jedini razlog zbog kojeg ne dopuštaš biti boginja koja jesi jest strah da nećeš biti u stanju podnijeti ljepotu sebe i svijeta. Jer ljepota je energija. Goooolema energija! Osobnost i um nisu je u stanju provoditi. Ali srce jest. Duša jest. Ti si u stanju preživjeti i sebe i svu svoju ljepotu. Samo je dopusti. Hrabro! Jer boginja ima kapacitet podnošenja vlastite ljepote.

Zrcaljenje
Na životnoj stazi susrećeš razne muškarce. No, često nova veza nalikuje prethodnoj. To je zato što naša vibracija privlači iste tipove. U nemogućnosti da vidimo lice vlastite vibracije, ulazimo u partnerske odnose. Oni nas zrcale. Baviti se odrazom u zrcalu najkraći je put do ludila. Boginja je svjesna da je uzrok svojih odnosa. Ona popravlja odnose baveći se sobom.

Sretan novac
Svi mi nešto prodajemo: proizvode ili usluge. Čini to i boginja. I ona zna postaviti cijenu svojih usluga. Ali ne naplaćuje ako klijent nije zadovoljan. Ona uzima sretan novac. Ona ne želi novac na čiju se energiju zakvačilo zamjeranje, ljutnja ili bilo kakav oblik nezadovoljstva. Boginja prima onu novčanu energiju koja je izraz zahvalnosti i zadovoljstva.

Mladolika
Boginja je mlada od lijepih misli i svježih osjećaja. Ljepota i mladost kvalitete su duha. Loša je vijest da žena počinje starjeti kada joj misao postane stara i ružna. Dobra je vijest da žena sama bira kakve će misli misliti. Ljepota dolazi od lijepih misli, a mladost od svježih osjećaja. Stoga boginja nikada ne bira ustajale reakcije, nego nove. Nikad krute sustave vjerovanja, već fluidne. Boginja je svjetlo koje teče sa strujom života.

Osmijeh
Boginja je nasmijana i bezbrižna majka. Ona je duboko svjesna snage koju ima smjehuljak, osmijeh i smijeh. Oni mogu u trenutku osvijetliti tamu. Zbog osmijeha boginje majke, dijete zna da je sve u redu, sebe doživljava kao vrijedno i važno, primijećeno i prihvaćeno. Majčin osmijeh znači mu rasterećenje, bezbrižnost i sigurnost. Taj mu osmijeh poručuje – radujem se, raduj se.

S. P. / Foto: Siniša Sunara


Daniela Uzelac: U Opatiji najavljen Put boginje 2


Daniela Uzelac: Svaka žena je boginja!


Tagged: , , , , , , ,