Darujemo knjige: Ljubići Kate Mitchell

U suradnji s izdavačkom kućom Profil, darujemo po 1 primjerak ljubavnih romana Kate Mitchell – ‘Uvale boli i ljubavi’ i ‘Plod naivnosti’.Kate Mitchell-Uvale boli i ljubaviKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu i koji od ova dva naslova
U subjektu navedite: FDAR3

a u tekstu:

vaše ime i adresa                     vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]gmail.com

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 16. srpnja

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 17. srpnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Kate Mitchell-Uvale boli i ljubavi 2Kate Mitchell: Uvale boli i ljubavi
Prvi dalmatinski roman kraljice ljubića

Ivana upravo raskida bolnu vezu zbog koje je napustila roditeljski dom i utjehu nalazi u poslu. Stranac koji dolazi u Dalmaciju s namjerom da otkupi nekretnine od starosjedilaca dobar je kupac, ali Ivana ne odobrava prodaju neprocjenjivih bisera dalmatinske arhitekture nekome tko ih ne zna cijeniti. Krije li se iza maske hladnokrvnog mešetara ipak nešto drugo?
Splitska riva, Dioklecijanova palača i trogirske vedute scenografija su za ljubavnu priču u autentičnom dalmatinskom ambijentu.
U svojim romanima Kate Mitchell preispituje tradicionalne obiteljske odnose u suvremenim okolnostima, slijedeći klasičnu shemu ljubića u kojoj su na ispitu idealne vrijednosti poput ljubavi, prijateljstva i odanosti. Njezine su junakinje u životnim krizama u kojima moraju birati između svojih osjećaja i moralnih vrijednosti. Život ih prisiljava na odluke, čije posljedice dosljedno snose, sve do klasičnog žanrovskog kraja. Naglašavanjem osjećaja i snažnim dijalozima Kate Mitchell plastično oblikuje svoje likove, uvjerljivo iznoseći njihove nedoumice na životnim prekretnicama. Dinamičnim stilom s lakoćom postiže identifikaciju čitateljica sa svojim junakinjama. ‘Uvale boli i ljubavi’ prvi je roman Kate Mitchell čija se radnja odvija u Dalmaciji.

Kate Mitchell-Plod naivnosti 2Kate Michael: Plod naivnosti

Talia oduševljeno prihvaća dobro plaćeni posao u butiku bogatog dizajnera, ne sluteći zamku. Šarmantni zavodnik koji oko nje plete mrežu želi je iskoristiti za svoje ciljeve. Talia ne pristaje na nemoralnu ponudu, ali zato je prisiljena očajnički tražiti način za nastavak života kao i priliku za iskrenu ljubav. Želja za djetetom i pokušaj kontrole tuđih života, stvara spektar različitih osjećaja iz kojih se upleteni likovi pokušavaju izvući sa što manje ožiljaka. Za Kate Mitchell to je okosnica koja joj omogućuje da ocrta nove odnose među ljudima i uplete ih u klasičnu shemu ljubavnog romana.
U svom prvom ljubavnom romanu s elementima krimića, Kate Mitchell plastično oblikuje likove, naglašavanjem osjećaja i snažnim dijalozima. Dinamičnim stilom s lakoćom postiže identifikaciju čitateljica sa svojim junakinjama, što je spisateljski adut kojim osvaja publiku.

Kate Mitchell dosad je objavila deset knjiga, 600 životnih priča u domaćim mjesečnicima i više od 200 ljubavnih romana pod pseudonimom Katarina Mich. Prije nego što je napisala ‘Uvale boli i ljubavi’, prvi svoj ljubavni roman čija se radnja odvija u Dalmaciji, Profil je objavio tri njezine knjige: ‘Okajani grijesi’ (studeni, 2013.), ‘Put kušnje’ (veljača, 2014.) i ‘Plod naivnosti’ (lipanj, 2014.). Autorica iza pseudonima je Kata Mijić, ‘tiha žena koja zna ljudima dati nadu’, kako ju je portretirao Ante Tomić u Jutarnjem listu, dok ju je Slobodna Dalmacija 2010. proglasila hrvatskom neokrunjenom kraljicom ljubavnih romana.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,