Darujemo knjigu: A. D. Miller – Visibabe

U suradnji s izdavačkom kućom Algoritam darujemo 2 čitatelja/ice knjigom A. D. Millera ‘Visibabe’.AlgoritamKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR4
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 22. veljače
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 23. veljače

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Visibaba
1. Ranocvatuća lukovičasta proljetnica bijelog obješenog cvijeta.
2. Moskovski sleng. Tijelo mrtvaca, zakopano ili sakriveno pod snijegom, koje biva pronađeno tek nakon topljenja snježnog pokrova.

A. D. Miller-VisibabeDebitantski roman A. D. Millera, bivšeg ruskog dopisnika lista The Economist, objavljen je u dvadesetak zemalja. Nominacija za nagradu Man Booker 2011. donijela mu je planetarnu popularnost. Žanrovski najbliže psihološkoj drami, ‘Visibabe’ izvrsno prenose mnoštvo elemenata koji ovaj roman čine pravim remek djelom. Ledena atmosfera ruske zime sa svakom okrenutom stranicom prerasta u nešto puno složenije i mračnije: priču o erotskoj opsjednutosti, samozavaravanju i moralnom slobodnom padu.

Protagonist, Nick Platt engleski je odvjetnik s prebivalištem u Moskvi tijekom divljeg procvata trgovine naftom. Neobičan susret u podzemnoj željeznici promijenit će smjer njegova života i karijere. Ono što se činilo kao ljubav na prvi pogled otvorit će vrata događajima koje Nick nije mogao ni naslutiti. Englez u Rusiji sasvim će izgubiti korijene prihvaćajući nova pravila igre i oboljeti od sindroma dugogodišnjeg iseljenika koji više ne može zamisliti život bez snijega, dača i pijanih armenskih taksista – kao da čovjek može jednostavno zakopati ono što je bio i zaboraviti na to, kao da njegova prošlost pripada nekom drugom.

Svatko tko je proveo neko vrijeme u Moskvi odmah će prepoznati dekadenciju koja je u isto vrijeme sramotna i neodoljivo privlačna, a svakom tko nikada nije bio tamo, ‘Visibabe’ će baciti mamac, unatoč svim zastrašujućim detaljima.

Ovaj roman vonja na jeftini benzin, požudu, raspadajuća trupla, skupi pjenušac, izdaju, korupciju i skupa odijela… Prijevod potpisuje Sandra Nikoletić.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,