Darujemo knjigu: Ali Smith – Zima

U suradnji s izdavačkom kućom Vuković & Runjić darujemo 2 čitatelja/ice knjigom Ali Smith ‘Zima’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 2. veljače
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 3. veljače

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Nakon Jeseni dolazi Zima. Dani su kraći, noći duže. Svijet se usukao, sokovi presušili. Sve je golo, pusto, mrtvo. No, zaboravljamo li da je doba gašenja stare godine ujedno i doba rađanja nove? I da su ljubav, sućut i zajedništvo vječne, zim­zelene teme? Hoće li na šašavom obiteljskom Božiću u golemoj praznoj kući u Cornwallu biti dovoljno mjesta za četvero ljudi?

Zima sve iznese na vidjelo. A prozni biser Ali Smith baca toplo i beskompromisno svjetlo na današnje hladno vrijeme koje je pregazilo istinu – u suvremenoj bajci s bujnim korijenjem u povijesti, legendi, umjetnosti i uspomenama. Zima je godišnje doba koje nas uči kako preživjeti.

Prevela s engleskog Vlatka Valentić

‘U srcu ovog romana je Božić: sve što o njemu znamo, sve čime nas zbunjuje. Ovo je knjiga o vremenu i knjiga izvan vremena – poput samog blagdana.’
– The Guardian

‘Želim da mi netko za Božić daruje Zimu.’ – The Independent

‘Uživajte u ovom nastavku.’ – The Times

Tagged: , , , , , , , , ,