Darujemo knjigu: Daisy Goodwin – Viktorija

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Daisy Goodwin ‘Viktorija’ po kojem je snimljena hit serija koja je postigla iznimnu gledanost i u Hrvatskoj.Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 15. rujna
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 16. rujna

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Britanska autorica Daisy Goodwin ožjevila je dio prošlosti. Prvo je 2016. godine kao producentica i kreativna direktorica radila na seriji ‘Viktorija’, da bi samo godinu dana kasnije izdala istoimenu knjigu, koja baš kao i serija osvaja ljubitelje ljubavno-povijesne tematike.

Serija koja je osvojila brojne nagrade, snimljena je 2016. godine u dvije sezone. Ostvarivši najveću gledanost u Ujedinjenome Kraljevstvu kao nova dramska i s već naručenom trećom sezonom, serija ‘Viktorija’ na posve nov način prati život jedne od najvećih vladarica u povijesti. Veliki uspjeh serija je ostvarila i u Hrvatskoj. Prva sezona može se svake nedjelje pratiti i na Drugome programu Hrvatske televizije, a nastavak ove povijesne priče na jesen opet stiže na hrvatske male ekrane.

U lipnju 1837. godine Viktorija se probudila i shvatila da je postala kraljica najmoćnije države svijeta. No, hoće li biti prava kraljica ili tek lutka na koncu kojom upravlja majka i zlokobni sir John Conroy? Može li ta sitna djevojka nadvladati, pobijediti ljude poput njezina strica, vojvode od Cumberlanda, koji vjeruju da su žene isuviše histerične da bi vladale?

Svi žele da se uda, ali Viktorija ne želi brak iz računa sa svojim bratićem Albertom. Ona bi puno radije vladala sama, uz malu pomoć svojeg premijera, lorda Melbournea. On je možda dovoljno star da joj bude otac, ali je istodobno i jedini čovjek koji vjeruje da će ona biti velika kraljica. Osim toga, uvijek je uspije nasmijati. Muž bi se samo našao na putu…

Daisy Goodwin britanska je književnica, producentica i kreativna direktorica. Autorica je scenarija za svjetski popularnu seriju ‘Viktorija’ prema kojoj je napisala i ovaj roman, koja se emitira na HRT-u. Osim ‘Viktorije’ napisala je još dva romana od kojih je ‘Posljednja vojvotkinja’ preveden na hrvatski jezik.

Tagged: , , , , , , , , ,