Darujemo knjigu: Dan Brown – Postanak

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, darujemo 2 primjerka knjige Dana Browna ‘Postanak’.

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 21. studenoga
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 22. studenoga

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Izdavačka kuća VBZ objavila je hrvatsko izdanje novog romana Dana Browna ‘Postanak’ (Origin), čija se radnja odvija u cijelosti u Španjolskoj. Barcelona, Bilbao, Madrid i Sevilla gradovi su novih pustolovina Roberta Langdona. Autor ‘Da Vincijeva koda’ povest će čitatelje na lokacije kao što su samostan Montserrat, kuća Mila (La Pedrera), katedrala Sagrada Familia, muzej Guggenheim, Kraljevska palača u Madridu i katedrala u Sevilli.

Lokacije su ključan element romana Dana Browna, poput Pariza u ‘Da Vincijevu kodu’, Rima u ‘Anđelima i demonima’ i Firence u ‘Infernu’. Kad je započeo s radom na novom romanu, autor je bio siguran u svoj izbor lokacije: ‘Oduvijek sam smatrao Španjolsku zemljom lijepih paradoksa – bogatom drevnim tradicijama i poviješću, ali također zemljom koja utire put budućnosti kroz najnaprednije tehnologije i znanost. Stoga, kada sam odlučio napisati roman koji isprepliće ono vrlo staro i vrlo moderno, znao sam da je Španjolska pravi izbor za mjesto radnje.’

Osim toga, Dan Brown je i privatno privržen Španjolskoj: ‘Španjolska je bila prva zemlja koju sam posjetio izvan SAD-a. Bilo mi je 16 godina i živio sam s divnom obitelji u Asturiji. Tijekom svog posjeta, zaljubio sam se u kulturu, povijest zemlje, i više od svega, u njezine stanovnike i jezik. Nakon toga sam se u Španjolsku vratio 11 puta (mnogo češće nego u bilo koju drugu zemlju na svijetu) te sam čak slušao kolegije na Sveučilištu u Sevilli godinu dana.’

Robert Langdon, harvardski profesor simbologije i religijske ikonologije stiže u muzej Guggenheim u Bilbau kako bi prisustvovao važnoj objavi – prezentaciji otkrića koje će ‘zauvijek promijeniti znanost’. Domaćin ovog događaja Edmond Kirsch mladi je milijarder i futurist, svjetski poznat po svojim sjajnim tehnološkim izumima i hrabrim predviđanjima. Kirsch, jedan od Langdonovih prvih studenata otprije dva desetljeća, namjerava obznaniti šokantnu spoznaju koja će dati odgovor na dva ključna pitanja ljudskog postojanja.

Već na početku događaja, Langdon i nekoliko stotina gostiju očarani su potpuno originalnim izlaganjem, za koje Langdon ubrzo shvaća da će biti mnogo kontroverznije nego što je mogao zamisliti. Međutim, pomno orkestrirana večer uskoro se pretvara u kaos, a Kirschevo otkriće umalo biva zauvijek izgubljeno. Suočen sa stvarnom prijetnjom, Langdon je prisiljen pobjeći iz Bilbaa. S njim u Barcelonu odlazi i Ambra Vidal, direktorica muzeja koja je surađivala s Kirschem na organizaciji kontroverznog događaja.

Navigirajući tamnim hodnicima skrivene povijesti i religije, Langdon i Vidal moraju bježati od neprijatelja čija moć, čini se, leži u znanju koje izvire iz same španjolske kraljevske palače… i koji neće prezati ni pred čime kako bi utišao Edmonda Kirscha. Na putu označenom modernom umjetnošću i enigmatičnim simbolima, Langdon i Vidal otkrivaju tragove koji ih dovode sve bliže Kirschevu šokantnom otkriću… i toliko dugo čuvanoj istini o porijeklu i sudbini čovječanstva.

Romani Dana Browna prevedeni su na 56 jezika, a prodani u gotovo 200 milijuna primjeraka.

Tagged: , , , , , , , , , ,