Darujemo knjigu: Elena Ferrante – Priča o novom prezimenu

U suradnji s izdavačkom kućom Profil, darujemo 2 čitatelja/ice knjigom Elene Ferrante ‘Priča o novom prezimenu’.U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 10. srpnja

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 11. srpnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Profil je upravo objavio roman ‘Priču o novom prezimenu’, drugo poglavlje sage o životu dviju izuzetnih djevojaka iz Napulja, tetralogije koja je Eleni Ferrante donijela svjetsku slavu i hvalospjeve kritike.

Moćna saga o ženskom prijateljstvu i nevjerojatno precizna freska društva, remek djelo misteriozne talijanske spisateljice opisuje se kao kanonska proza našeg vremena. Prvi nastavak serijala objavljen je za prošlogodišnji Interliber i postigao golemi uspjeh kod hrvatskih čitatelja.

U drugom dijelu Elena i Lila ostavile su djetinjstvo za sobom. Lila je postala zatočenica svog braka, dok Elena polako sazrijeva pokušavajući upoznati svijet izvan granica svog susjedstva. Ljubav, ljubomora, obitelj, sloboda i predanost ključni su pojmovi koji određuju ovu fazu života dviju djevojaka. A tu je i kompleksno prijateljstvo koje konstantno varira između iznimne privrženosti i grubog odbacivanja, ali i dalje je sama srž njihovih emocionalnih života.

Elena i Lila postaju žene, obje plaćajući visoku, a ponekad i okrutnu cijenu tog prijelaza. ‘Priču o novom prezimenu’ s talijanskog je prevela Ana Badurina.

Tagged: , , , , , , , , ,