Darujemo knjigu: Helen Macdonald – J kao jastreb

U suradnji s izdavačkom kućom Profil, darujemo 2 čitatelja/ice knjigom Helen Macdonald ‘J kao jastreb’.

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 1. lipnja

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 2. lipnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Helen, odmalena zaljubljena u ptice, nakon smrti oca, novinskog fotografa, odluči ‘pripitomiti’ jednu od najopasnijih grabljivica − jastreba. Nakon što nabavi ubojitog stvora kako bi se lakše nosila s gubitkom, okreće se i kronici ‘Jastreb’ T. H. Whitea, popularnog britanskog pisca.

Helen Macdonald u ovoj veličanstvenoj autobiografskoj knjizi ispituje granice svoje ljudskosti. Njezina dirljiva i humoristična knjiga spoj je priče o procesu žalovanja, biografskog uvida u život utjecajnog pisca, ali i jedinstven pogled na magnetsku privlačnost iznimne životinje. Opsesija, ludilo, sjećanje, mit i povijest stapaju se u izuzetan spoj pisanja o prirodi i memoara iz pera autorice koju su kritičari proglasili književnom inovatoricom.

Prejednostavno je ovu knjigu opisati samo kao memoare, pisanje o prirodi ili duhovno pismo… ovo je tekst koji sjaji i gori.
Wall Street Journal

Predivna i neobuzdana knjiga ‘J kao Jastreb’ Helen Macdonald podsjeća nas na to da izvrsno pisanje o prirodi zna ogoliti i intimu divljine. Njezina je knjiga na trenutke tako dobra da čitanje boli. Instant-klasik.
New York Times

Zadivljujuće i predivno napisano; meditacija o poveznici između zvijeri i ljudi te o boli i ljepoti življenja.
People

Knjiga koja oduzima dah.
New York Times Book Review

Koža vam se ježi kao kad vas priroda iznenadi kad vam se životinja nađe na putu. Neke knjige nisu knjige nego putovanja, a ova je posjetila mnoge pragove prije nego što je stigla ovamo, na nemoguću srednju prečku između divljine i kulture, prošlosti i sadašnjosti, života i smrti.
Slate

Duboko humano djelo protkano inteligencijom i suosjećanjem, poput zlatne tkanine − zoran primjer tajnovite alkemije kojom se patnja može pretvoriti u ljepotu.
Financial Times

Tagged: , , , , , , , , ,