Darujemo knjigu: John Green – Nikad kraja kornjačama

U suradnji s izdavačkom kućom Fokus na hit darujemo 2 čitatelja/ice knjigom Johna Greena ‘Nikad kraja kornjačama’.Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 17. listopada
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 18. listopada

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

John Green, jedan od najprodavanijih i zasigurno najpopularniji autor young adult žanra, vratio se nakon pet godina stanke novim, petim samostalno napisanim, romanom ‘Nikad kraja kornjačama’.

U njemu ispričana priča o djevojci Azi Holmes, 16-godišnjakinji iz Indianapolisa, naoko je sasvim obična priča o odrastanju na američkom Zapadu isprepletena s misterijom nestanka lokalnog milijardera Russella Picketta za čiji je pronalazak, ili informacije o istome, raspisana nagrada od 100.000 dolara. Iako nakon očeve smrti živi samo s majkom učiteljicom i novac bi im objema dobro došao, Azu nagrada ne zanima. Zato je ona za oko zapela njezinoj najboljoj prijateljici Daisy, strastvenoj obožavateljici ‘Ratova zvijezda’ i autorici internetske fanovske fikcije na tu temu.

Ono što Azu zanima puno više od novca jesu bakterije. Ona, naime, pati od napadaja panike i često se uvlači u spiralu opsesivnih, intruzivnih misli koja je neumoljivom brzinom vuče prema dnu. Za Azu i njezin opsesivno-kompulzivni poremećaj posebno je opasna bakterija C.diff , a u strahu od nje nikad ne ostavlja na miru nezaliječenu ranu na palcu. Teška je to borba i prevelik teret za jednu tinejdžericu, no hoće li Aza uspjeti nadvladati svoju anksioznost i naučiti se živjeti s njom? ‘Iako je priča izmišljena, ona je ujedno i posve osobna jer ovo je moj prvi pokušaj pisanja o mentalnoj bolesti koja je, još od djetinjstva, obilježila moj život’, izjavio je John Green kada su ga upitali o knjizi.

I doista, ova knjiga ima sve, glavnu junakinju s određenom poteškoćom, njezinu luckastu najbolju frendicu, odrasle prepune nerazumijevanja, tinejdžersku ljubav i mladića koji bi djevojci skinuo i zvijezde. No, više od toga, ovaj roman pomoći će da razumijemo i da suosjećamo, i pokazat će nam Johna Greena u dosad posve nepoznatom svjetlu.

Prava za filmsku adaptaciju prodana su kućama Fox 2000 i Temple Hill Productions, ekipi koja je radila na adaptacijama ‘Greške u našim zvijezdama’ i ‘Gradova na papiru’.

Tagged: , , , , , , , ,