Darujemo knjigu: Malavita

U suradnji s izdavačkom kućom Vuković & Runjić darujemo 2 čitatelja/ice s primjerkom knjige Tonina Benacquiste ‘Malavita’, prema kojoj je snimljen istoimeni film u režiji Luca Bessona.Malavita-Tonino BenacquistaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 3. lipnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 4. lipnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Poznati francuski pisac romana, novela, kazališnih predstava te scenarija za stripove i filmove Tonino Benacquista, napisao je kriminalistički roman ‘Malavita’ koji je doživio globalni uspjeh.

Prema njemu snimljen je i vrlo uspješan, istoimeni film u režiji Luca Bessona, u kojem su glavne uloge podijeljene holivudskoj kremi – Robertu De Niru, Tommy Lee Jonesu i Michele Pfeiffer.

Što je nekima organizirani kriminal, drugima je obitelj… Uvodi nas Benacquista u ovu napetu i intrigantnu priču, oslanjajući se pritom na svoje iskustvo sina talijanskih imigranata. Između ostalog, pišući retke i pletući mrežu događanja oko kruga glavnih protagonista, Tonino se šali na račun poimanja mafije, američke kulture i francuskog snobizma. ‘Malavita’ je prije svega duhovito, dinamično štivo s pregršt aluzija na filmove i serije o mafiji, od ‘Obitelji Soprano’ do ‘Dobrih momaka’ Martina Scorsesea, koji je i producent filmske adaptacije Benacquistina romana.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,