Darujemo knjigu: Melita Rundek – Slučaj Mirkovog brata

U suradnji s Nakladom Ljevak darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Melite Rundek – ‘Slučaj Mirkovog brata’.U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 21. ožujka
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 22. ožujka
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Slučaj Mirkovog brata’ jedna je skandalozno urnebesna knjiga koja će nasmijati svakoga! Stoga oprez, jer pri čitanju ove knjige postoji ne samo opasnost ozljeđivanja od smijeha, nego i stvarna opasnost da nešto naučite.

Ovo je knjiga za male i malo veće, ali trebali bi je pročitati i svi odrasli, a govori o ljubavi s čak tri vjenčanja. Prvo se Mirko vjenča s francuskom salatom, onda se njegov stariji brat vjenča sa zombicom, a na kraju imamo dvostruko vjenčanje gdje se maloljetni Mirko i njegov maloljetni prijatelj Đul vjenčaju sa svojim maloljetnim curama.

Ne samo da je ovo knjiga o ljubavnom životu maloljetnika, ovo je i knjiga o internetu.

Internet je jedna jako zgodna stvar, danas i nužna, ali ima i neke svoje zamke. Primjerice, kad se dopisujete ‘naslijepo’. Kad ne poznajete sugovornika. Kad ne znate zapravo tko je s druge strane. Kako izgleda, koliko zapravo ima godina, tko je uopće taj ili ta s druge strane internetskog spoja. Nego, nekako zamišljate tu osobu, a to uopće ne mora biti istina. To vam najbolje znamo mi koji smo napravili ovu knjigu. Jer mi se nikad nismo vidjeli!

Onda, u ovoj knjizi ima i puberteta, koji je jedno jako opasno razdoblje u životu, kad nisi ni ovdje ni ondje. Nisi svoj! Ovo je, da skratimo, knjiga s dosta slova i dosta crteža, u kojoj ima koječega i sve se jako zakomplicira. Da u njoj nema genijalca Mirka i jednog glavodera, tko zna kako bi to završilo i otpetljalo se.

Uf, kakva je to skandalozna knjiga! Nemojte je pročitati! Zapravo, morate je pročitati jer ovo je knjiga koja se ne propušta. Knjiga koja nije crnjak, nego, naprotiv, toliko je šašava i otkačena da ćete se nasmijati do suza. Uz to je, zamislite, i pametna i poučna knjiga o ljubavi, internetu i pubertetu, čije rečenice, a i ilustracije mogu odmah u čitanke, ali s tim se ne bismo htjeli praviti važni.

Melita Rundek rođena je 1961. godine u Zagrebu. Nakon osnovne škole te nastavka školovanja u Centru za kulturu i umjetnost, završila je studije komparativne književnosti i fonetike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pisala je za razne časopise (Plima, Draga, Modra lasta, Prvi izbor) te za emisiju ‘Priče za laku noć’ na Hrvatskom radiju. Radila je s nadarenom djecom u organizaciji Ministarstva prosvjete i športa, organizirala niz radionica kreativnog pisanja, sudjelovala u programu s prognanom djecom i u prosudbenim povjerenstvima za procjenu dječjih radova, te održala veliki broj susreta s djecom po školama i knjižnicama diljem Hrvatske. Radi kao bibliotekar-informator u Knjižnicama grada Zagreba.

Napisala je 22 romana, od kojih je čak 18 za djecu i mlade. Objavila je i roman za odrasle čitatelje ‘Kasni vlak za Kopenhagen’, koji se koristi u biblioterapiji. Objavljene su i tri zbirke njezinih pjesama: ‘Hajde, pogledaj me! Ako me ne pogledaš, ja ću sasvim izblijedjeti i nestati’, ‘Utopljena u kapljici vode’ i ‘Moja šutnja’. Za knjigu ‘Psima ulaz zabranjen’ dobila je 1. nagradu Ivana Brlić-Mažuranić za 1999. godinu, za roman ‘Izgubljena u ormaru’ nagradu Mato Lovrak za najbolji roman za djecu i mlade u 2014. godini, a istom nagradom ponovo je nagrađena 2019. godine za roman ‘Moj tata Plavac’. Roman ‘Letači srebrnih krila’ osvojio je nagradu Anto Gardaš kao najbolja dječja knjiga u 2017. Melita Rundek članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Tagged: , , , , , , , , , , ,