Darujemo knjigu: Minette Walters – Kiparica

U suradnji s Mozaikom darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Minette Walters ‘Kiparica’.U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 16. lipnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 17. lipnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Minette Walters britanska je književnica koja od 1992. godine diktira trendove u svijetu kriminalističkih romana. Stranice njezinih knjiga ispunjene su mračnim, zastrašujućim i napetim radnjama, koje su
poslužile kao udžbenici svim mlađim generacijama koje traže uzore u svijetu psiholoških romana. U svojoj dugogodišnjoj karijeri objavila je 18 naslova koji su se prodali u više od 25 milijuna primjeraka diljem svijeta, a prevedeni su na 35 svjetskih jezika. Da se radi o izvrsnom stilu pisanja s neviđenim obratima potvrđuju i brojne nagrade koje je dobila za svaki objavljeni roman.

Milijuni oduševljenih čitatelja može uživati i u brojnim TV adaptacijama autoričinih naslova. Prema prvih pet romana snimljene su TV serije u produkciji BBC-a. U izdanju Mozaika knjiga objavljena su nova izdanja prva tri kriminalistička romana: ‘Ledana’, ‘Kiparica’ i ‘Maska srama’ u kojima autorica na svojstven način progovara o društvenim problemima.

‘Kiparica’ je drugi, mračan, napet i neobičan .roman Minette Walters s kojim je osvojila Nagradu Edgar Allan Poe za najbolji kriminalistički roman.

‘Vidio sam fotografije… Bila je to klaonica, najužasniji prizor koji sam ikad vidio. Olive Martin opasna je žena. Savjetujem vam da budete krajnje oprezni.’ Osim ovih riječi, Rosalind Leigh nije imala nikakvu predodžbu o tome što je čeka unutar zatvorskih zidina. Bila je novinarka i znala je sve o slučaju. Znala je kako je Olive Martin prije pet godina raskomadala tijela svoje majke i mlađe sestre, da je priznala oba umorstva i zašto je zovu Kiparica. Olive izjavljuje da je kriva, ali Roz je uvjerena da nešto skriva – možda čak i svoju nedužnost. Ako Olive nije počinila ubojstva, koga onda štiti i zašto? Rozina odlučnost da otkrije istinu prerasta u pravu opsjednutost. A kada se zaljubi u Hala Hawksleya, policajca koji je uhitio Olive, njezina zbunjenost raste…

Tagged: , , , , , , ,