Darujemo knjigu: Monica Ali – Neispričana priča

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ darujemo 2 čitatelja/ice knjigom Monice Ali ‘Neispričana priča’. To je fascinantan, izvrsno ispripovijedan i liričan roman inspiriran životom princeze Diane.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 8. kolovoza
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 9. kolovoza

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Kad je princeza Diana poginula u pariškom tunelu, imala je 36 godina. Da je preživjela, kakav bi njezin život bio danas? U romanu ‘Neispričana priča’, Monica Ali, jedna od najcjenjenijih britanskih spisateljica, zamislila je drugačiju Dianinu sudbinu.

Engleskinja Lydia živi u zabačenom gradiću u Americi, u kojI se doselila prije deset godina. Uskom krugu prijatelja malo otkriva o sebi, radi u prihvatilištu za pse i u vezi je s muškarcem iz susjedstva koji je obožava, ali o njezinoj prošlosti gotovo ništa ne zna. Katkad u časopisima traži fotografije iz Londona kako bi osjetila dašak starog života, a prilično je potrese članak o koncertu koji organiziraju sinovi princeze Diane za desetu obljetnicu majčine smrti. I tek kad uspije uspostaviti krhak mir u svom životu, u gradiću se pojavljuje netko iz njezine prošlosti…

Tko je zapravo ona? Zamislite da je ta žena bila jedna od najfotografiranijih žena na svijetu. Ona koja je očarala cijeli svijet. Žena čiju su smrt oplakivali milijuni ljudi, a ona je bila živa. Nakon objavljivanja romana ‘Brick Lane’, koji prati sudbinu djevojke iz Bangladeša koja dolazi u London zbog udaje za starijeg muškarca, kritičari su Monicu Ali prozvali jednom od najvažnijih britanskih spisateljica novije generacije. Objavljivanje ‘Neispričane priče’ izazvalo je, pak, buru u Velikoj Britaniji zbog teme s kojom bi se rijetko koji drugi pisac takve književne reputacije uhvatio u koštac – likom i djelom princeze Diane. Ona je to učinila i ostala dosljedna glavnim adutima prethodnih romana – umješnom pripovijedanju i tankoćutnoj psihologizaciji. U romanu se autorica fokusira na psihičko stanje glavne junakinje i progovara o cijeni popularnosti te mogućnosti, odnosno nemogućnosti bijega od samoga sebe. ‘Neispričana priča’ čitak je i višeslojan roman, napet poput najboljeg psihološkog trilera.

Tagged: , , , , , , , , ,