Darujemo Knjigu neobičnih novotarija (Michel Faber)

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 25. srpnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 26. srpnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Ovo je novo remek djelo Michela Fabera, živi portret punokrvnog ljubavnog odnosa okrnjenog udaljenošću, istraživanje koje nas vodi u gore koje vjera može pomaknuti, ali i u one koje ne može.
(David Mitchell)

Ne sjećam se da me ikad ijedna knjiga tako postojano i pouzdano iznenađivala. Potpuno me začarala, uvjerila i bezrezervno zadivila.
(Philip Pullman)

U temelju ‘Knjige neobičnih novotarija’ nalazi se pitanje: koga ili što volimo i što smo spremni, ili nismo, učiniti u ime te ljubavi? Odgovor je ovaj čudesni, neponovljivi roman.
(Yann Martel)

Kao i svako djelo genijalnog uma, ova knjiga progonila me svih sedam noći dok sam je čitao, a progoni me i dalje. Priča o vjeri koja će zatraviti i vjernike i nevjernike, priča o ljubavi suočenoj s apokalipsom, priča o ljudskosti u okovima tuđeg svijeta – ‘Knjiga neobičnih novotarija’ očajnički je lijepa, tužna i nezaboravna.
(David Benioff)

Michel Faber (1960.) autor je devet knjiga, među kojima se ističu romani ‘Ispod kože’, ‘Vatreno evanđelje’ te svjetski bestseler ‘Latica grimizna, latica bijela’. Osvojio je više nagrada za pripovijetke, a časopis World proglasio je 2015. ‘Knjigu neobičnih novotarija’ romanom godine. Riječima Guardianova kritičara: ‘to je čovjek koji bi se mogao natjecati s Josephom Conradom u pisanju savršene rečenice. Rođen u Nizozemskoj, odrastao u Australiji, Michel Faber živi u Škotskoj.

Tagged: , , , , , , , , ,