Darujemo knjigu: Predsjednik Tuki i grof Pizzaman

U suradnji s izdavačkom kućom Meandarmedia, darujemo 1 primjerak knjige Ante Armaninija ‘Predsjednik Tuki i grof Pizzaman’ (Saxofonija).

Ante Armanini-Predsjednik Tuki i grof Pizzaman 2Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 7. kolovoza
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 8. kolovoza
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Čini se da je u ovom romanu inicijalna autorska invencija našla svoju inspiraciju u prvim serijalima Monty Python’s Flying Circusa. Dvije najveće vojne sile svijeta, američka i hrvatska, kreću silovito u nadrealnu potragu za Mačkom Izvanzemaljcem, a sve što slijedi na dvoru imaginarnog predsjednika Tukija posljedica je potrage, te dokaz koliko je veliki Dostojevski bio u pravu s tezom da ništa nije toliko fantastično kao zbilja sama!
Druga i možda još važnija narativna linija počinje od implicitne autorske namjere glede naive, i to ne samo naive kao slikarske mode 70-ih, nego i naive kao mentalnog stanja.
Student ginekologije Saxo odlazi s pripovjedačem ove naracije na selo, gdje se događaju različiti događaji kao labirintni obrati do klimaksa s nimalo naivnim posljedicama unutar fiction ali i faction naracije, kao u nekom snovitom nadrealističkom filmu.
U svakom slučaju, ova je proza žanrovski vibrantna i upitna od prve do posljednje rečenice.

Ante Armanini rođen je 1943. u Rabu na otoku Rabu. Pjesnik, esejist, prozni i dramski pisac. Završio je Filozofski fakultet u Zagrebu. Profesionalno se bavio dramaturgijom. Na tom polju dobitnik je nagrade za dramatizaciju djela ‘Povratak Filipa Latinovicza’ Miroslava Krleže.
Autor je više knjiga: ‘Maslinska gora’, poema, Split, 1971; ‘Kritika književnog uma’, eseji, Rijeka, 1992; ‘Nosorog i paradoksalna ruža’, roman, Beograd, 1987; ‘Dostojevski i volja za moć’ (Jedno viđenje braće Karamazovih), eseji, Zagreb, 2003.

Meandarmedia-ljetoOstale knjige iz ljetne akcijske ponude, pogledajte na: www.uzitakitekst.com

Tagged: , , , , , , , ,