Darujemo knjigu: Ruth Hogan – Čuvar izgubljenih stvari

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Ruth Hogan ‘Čuvar izgubljenih stvari’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 6. srpnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 7. srpnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Anthony Peardew izgubio je ljubav svojega života i prije no što su se vjenčali. Utjehu i smisao pronalazi u sakupljanju izgubljenih stvari te u zapisivanju priča o njima. Uspijeva ih objaviti te postaje poznat pisac.

No, njegova je prava namjera zapravo pronađene stvari jednom sjediniti s njihovim pravim vlasnicima, ali budući da ga stiže starost, u tom mu pomaže kućna pomoćnica Laura. Njegova kuća puna sjećanja, zapisa i čarobnih priča pomaže joj nositi se s vlastitim životnim teškoćama.

Laura ubrzo pronalazi prijatelje koji joj pomažu u buđenju duhova prošlosti obavijenih oko pomno čuvanih stvari u kući, ali i buđenju priča koje će se na čaroban način spojiti s onima u sadašnjosti te romanu pridati neočekivano i iznenađujuće značenje.

Zanimljivost romana leži i u činjenici da ga čini nekoliko pripovjednih linija. Okvirna priča usredotočena je na Anthonyja i njegovo traganje za stvarima, no fokus ubrzo prelazi na Lauru i njezin životni brodolom. Posebnu dimenziju romanu daje priča iz prošlosti o Eunice i Bomberu, koja će imati fantastične implikacije na životne sudbine u sadašnjosti čineći inače linearno vrijeme zatvorenim. K tomu još treba dodati i zapise Anthonyjevih priča o stvarima, koji čine integralan dio ovoga romana te su posebno tipografski obilježeni.

Ruth Hogan studirala je engleski jezik i književnost te dramaturgiju. Deset je godina bila zaposlena u lokalnoj vlasti, no onda su je bolest i prometna nesreća spriječile u obavljanju tog posla. Od tada se više posvećuje pisanju te je dosad objavila dva romana: ‘Čuvar izgubljenih stvari’ (2017) i ‘The Wisdom of Sally Red Shoes’ (2018).

Tagged: , , , , , , , , ,