Darujemo pozivnice za premijeru predstave Mušica

U suradnji s Kazališnom družinom Bastien darujemo čitatelje s 1 x 2 ulaznice za premijernu predstavu A. B. Ruzzantea ‘Mušica’ u režiji Gorana Ribarića, koja će biti izvedena u Art kinu Grič, u subotu, 10. lipnja (20 sati).U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 9. lipnja (do 23.59 sati)
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 10. lipnja (u 00.30 sati)

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Komedija ‘Mušica’ (La Moschetta), remek djelo je talijanskog glumca i komediografa Angela Beloca Ruzzantea, petočinka o lijepoj Ruzzanteovoj ženi Betiji, za koju se otimaju kum Menato i vojnik Tonin,

Sjajnu glumačku ekipu čine: Ana Vilenica (Betija), Matija Čigir (Menato), Domagoj Janković (Tonin), Ljubo Zečević (Ruzzante) i Miro Gugić (Trubadur). Kostime je izradila Marita Ćopo, a scenografiju Vitold Košir. Za fotografiju je zaslužan Martin Horvat (Eventers), a Bernarda Cesar i Marija Juza iz kreativne platforme Organizam potpisuju dizajn vizualnih komunikacija, dok su marketinške i PR aktivnosti povjerene Ivanki Bičak.

U osnovi radnje predstave je ljubavni zaplet: Betija, lijepa i mlada seljanka, sa svojim mužem Ruzzanteom nastanila se u Padovi. Njihov kum Menato uzaludno moli Betiju da obnove nekadašnju ljubavnu vezu. Budući da ni na koji način nije uspio steći Betijinu naklonost, odlučuje pribjeći lukavstvu: nagovori Ruzzantea da se preodjene u stranca i iskuša tako ženinu vjernost. Međutim, Betija prozre Ruzzanteovu prijevaru te pobjegne u susjednu kuću vojnika Tonina, podrijetlom iz Bergama, koji joj je također udvarao. Menato i Ruzzante odlučuju preoteti Betiju. Naposljetku, strašljivi se Ruzzante sakrije, Menato izbaci Tonina i ponovno ostvaruje svoje ljubavne želje. Komedija završava povratkom Betije Ruzzanteu, ali i s jasnom naznakom da će ubuduće Menato biti stvarni gospodar situacije.

Tko je koga, kako i zašto – osnovne su teme ovog renesansnog komada, lascivne komedije u kojoj se u središtu radnje nalaze novac i seksualnost. Ovo je komedija o muškarcima koji žele tuđe žene i o ženama koje vole više muškaraca. O ljudima koji se žele domoći tuđih dragocjenosti. Dramski komad koji zadire u brojne ljudske slabosti, a kojima nema granica, u ljudske odnose jednog specifičnog vremena, baš poput ovog našeg, gdje u konačnici ipak pobjeđuje onaj najsnalažljiviji i najmudriji.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,