Darujemo ulaznice: ABBA tribute band u Metropolisu

U suradnji s klubom Metropolis čitatelje/ice darujemo s 2×2 ulaznice za koncert ABBA tribute banda, koji će se održati 24. ožujka u ovom novozagrebačkom klubu.

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 13. ožujka u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 14. ožujka u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Eni Jurišić smo zapamtili kao atraktivnu plavušu, odličnog energičnog glasa, koja je došla do polufinala natjecanja u popularnom showu ‘The Voice’. No da je članica jednog od najrasviranijih bandova, koji odlično skidaju popularnu pop skupinu ABBA, to sigurno nismo znali. Njezin band The Abbazzia iz Rijeke svira po cijelom svijetu, no po prvi puta dolaze u Zagreb na traženje mnogih, koji su ih čuli negdje vani ili tu kod nas u nekoj turističkoj destinaciji.

Band Abbazia iz Rijeke sačinjen je od istaknutih glazbenika, koji s pravom nose epitet i priznanje autentične izvedbe popularne grupe ABBA. Zahtjevne vokalne dionice spojile su majka i kći Jozefina i Eni Jurišić. Jozefina poznata je kao lead vokal nekad popularne riječke grupe 777, a hvaljena Eni polufinalistica ‘The Voicea’, nedavno se predstavila i na Zagrebačkom festivalu.

Muški dio banda čine Branko Fućak, pjevač i kompozitor iz Rijeke, koji je skladao i sudjelovao velikim hrvatskim festivalima zabavne glazbe, a uz njega i Aleksandar Valenčić, kompozitor, aranžer i glazbeni producent koji je aranžirao šest pjesama za Eurosong, i to za predstavnicu Hrvatske (2003.), Bosne i Hercegovine (2005.), dvaput za Sloveniju (2007. i 2009.) i dvaput za Portugal (2008. i 2012.).

Ova hvalevrijedna grupa, osim što rastura po Europi, nastupala je i na zimskim Olimpijskim igrama – Sestriere 2006. Razlog popularnosti je i njihova posebna posvećenost autentičnosti zvuka i izvedbe vodećih i pratećih vokala, te njihovim aranžmanima razrađenim u detalje po kojima je ABBA toliko poznata. Slušatelji prilikom koncerta često izjavljuju kako, zatvorivši oči, imaju osjećaj kao da slušaju pravu ABBA-u.

A što više dodati o samoj ABBA-i. Pop institucija, jedan od najoriginalnijih i najpopularnijih bandova ikada, ABBA je sa svojih devet studijskih i jednim live albumom (od 1972. do 1982. godine) zauvijek promijenila tijek popularne glazbe u svijetu. Njihovo glazbeno naslijeđe, utjecaj, popularnost i komercijalna održivost, potkrijepljeni su kroz nevjerojatnih 380 milijuna prodanih albuma i singlova. Dodatnu potvrdu za svoju sjajnu ostavštinu u pop kulturi primili su 15. ožujka 2010. godine kada su postali članovi Rock and Roll Hall of Fame. Također, dalekosežna ostavština grupe ABBA leži i u činjenici da je njihove pjesme obradilo i preuzelo nekoliko stotina bendova i pjevača. Iako naizgled jednostavne na prvo slušanje, njihove pjesme nisu nimalo lake za izvedbu. Ono što vam hvaljena riječka skupina može predstaviti u Zagrebu upravo je autentični zvuk ABBA-e koji će vas direktno prebaciti u pop groznicu 1970-tih i 1980-tih.

Za sve ABBA nostalgičare i poklonike njihovih bezvremenskih hitova ovo će biti prava poslastica, a organizatori najavljuju još i presvlačenje cijelog kluba u jedan veliki plesni podij s disco kuglama i najvećim pop hitovima iz toga doba. Dovoljan razlog da nikako ne propustite ovu jedinstvenu pop disco groznicu i začagate na popularne ABBA tonove

Ulaznice za ovaj koncert možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od samo 20 kuna, a na dan koncerta 30 kuna u Metropolis klubu, Avenija Dubrovnik 10 (preko puta Velesajma) ili putem sustava www.eventim.hr i www.entrio.hr

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,