Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus & Núria Rial & Edin Karamazov

U suradnji s Ansamblom Antiphonus, darujemo 1 čitatelja/icu s 2 ulaznice za njihov koncert na kojem će ugostiti sopranisticu svjetskog glasa Núriu Rial i čarobnjaka na lutnji Edina Karamazova. Koncert tria fantastikus zakazan je za utorak, 17. listopada (20 sati) u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt, koji svim gostima uz kupljenu ulaznicu daruje razgledavanje izložbe ‘Vedute Venecije iz zbirke umjetnina Intese Sanpaolo’, a tu pogodnost mogu iskoristiti sve do 29. listopada.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 16. listopada u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 17. listopada u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Kako od svog ‘porinuća’ u glazbeno more 2008. Ansambl Antiphonus vođen sigurnim kapetanom Tomislavom Fačinijem, dovitljivo i srčano plovi sve od srednjeg vijeka do suvremenih autora, te daje sve od sebe da oduševi publiku na obalama hrvatskih festivala, brojnih gradova i inozemstva, tako s početkom jeseni napinje jedra ususret vjetru nove sezone koja tradicionalno ‘pristaju’ na tradicionalne zagrebačke cikluse Triade i Trinitas u Muzeju za umjetnost i obrt i Crkvi sv. Katarine.

Ansambl Antiphonus, koji se osluškuje i diše u komornom duhu, ciklus Triade otvara u velikom stilu, koncertom Crème de la crema Catalana, a na njihovu će se ‘palubu’ popeti mlada španjolska sopranistica Núria Rial, koja slovi za jednu od ponajboljih opernih pjevačica specijaliziranih za renesansnu i baroknu glazbu te već ‘kućni prijatelj’ Edin Karamazov, majstor na gitari i lutnji s renomiranim međunarodnim statusom vrhunskog glazbenika za čije se koncerte uvijek traži ulaznica više.

Uronite u vedriju stranu katalonske mirisne glazbene zbilje, od kraljevstva Aragon do danas! Otkrijte zašto je Núria Rial kraljica opernih i koncertnih pozornica i diskografski mamac… Nuriju lajkaju Ivan Fischer, Sir John Eliot Gardiner, Paul Goodwin, Trevor Pinnock, Howard Griffiths, Gustav Leonhardt, René Jacobs, Thomas Hengelbrock, Laurence Cummings, Neville Marriner i Teodor Currentzis; slijede (folovaju), i to u tempu: Concerto Köln, The English Concert, Kammerorchester Basel, Collegium 1704, Il Giardino Armonico, Les Musiciens du Louvre, Elbipolis Barockorchester, Le Cetra Basel i L’Arpeggiata, a stalkaju (vrše sačekušu) izdavači Harmonia Mundi France, Sony Classical, uz nagrade Orphée d’Or i ne jedan, nego dva Echa. Uz gošću prekrasna ne samo glasa, Nuriu Rial i njezina baselskog kolege Edina Karamazova, Antiphonus će vas utopiti u kremi s mirisom badema, narančine korice i pravih, domaćih jaja od koka mediteranske ispaše, na kakvima su stasali i Cristobal de Morales, Mateu Fletxa, Manuel de Falla y Matheu, Claudio Monteverdi, pa i nešto mlađi Bernat Vivancos – najavio je na svoj osebujan način veliki koncert otvaranja sezone i ciklusa Triade, dirigent i umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus, Tomislav Fačini.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na pultu Muzeja za umjetnost i obrt tijekom radnog vremena, kao i sat vremena prije početka koncerta te putem www.entrio.hr.

Núria Rial

Núria Rial (1975. Manresa, Katalonija, Španjolska ) sopranistica je koja slovi za jednu od ponajboljih opernih pjevačica specijaliziranih za renesansnu i baroknu glazbu. Njezin repertoar uključuje Handela, Monteverdija, Mozarta, ali i njemačku, francusku i španjolsku vokalnu glazbu.

Diplomirala je glas i klavir na konzervatoriju u Barceloni, a od 1998. do 2002. bila je članica Konzertklasse Kurt Widmera na Glazbenoj akademiji u Baselu gdje je stekla i solističku diplomu. Dobitnica je ECHO Klassik nagrade za mladu glazbenicu godine ( 2009.) kao i Operni zapis godine (2012.) za izvedbu arija Georg Philipp Telemanna uz pratnju Kammerorchester iz Basela.

Edin Karamazov

Predstavnik novog, rijetkog i neobičnog, Edin Karamazov, slijedi jedinstvenu umjetničku viziju kombinirajući istraživački duh s propitivanjem krajnjih granica tehnike i repertoara za gitaru i lutnju. Nagrađivan najprestižnijim nagradama poput Edison Award (2002.), Premio Cobadisco za najboljeg stranog glazbenika (Kuba, 2009.), Brit Award (2007.), Premio Goffredo Petrassi za najboljeg instrumentalista u Italiji, Diapason d’Or i mnogih drugih.

U godini 2001. bio je nominiran za Grammy. Prema mišljenju kritičara, svojim albumom ‘Come Heavy Sleep’ (Alpha, 2003.) postavio je novi standard muziciranja na lutnji.

Tagged: , , , , , , , , , , ,