Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus u MUO

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za njihov koncert koji će se, uz glazbu Arva Pärta i Zagrebačke soliste, održati u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) u utorak, 12. studenoga (20 sati).

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 11. studenoga u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 12. studenoga  u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Sve popularniji vokalni Ansambl Antiphonus, koji pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija i vlastitim originalnim interpretacijama evergrinima i remek-djelima klasične glazbe udahnjuje novi život, velikim koncertom otvara svoj tradicionalni glazbeni ciklus Triade.

Poznat po programskim osvježenjima i neočekivanim glazbenim spojevima, Antiphonus je ovaj put u goste pozvao Zagrebačke soliste s kojima će izvoditi lepezu djela najduhovnijeg skladatelja današnjice, glasovitog estonskog glazbenika Arva Pärta, o čijem se opusu bezvremene ljepote prožetim dubokom duhovnošću govori kao jednom od onih što su stubokom promijenili percepciju glazbe uopće te nas potaknuli na istinsko razumijevanje njezine prirode.

S malo nota i malo teksta, a obilje glazbe slobodne od vremena i (svakodnevne životne) utrke, što prati sva Pärtova djela, Antiphonusovci će, udruženi sa sjajnim Solistima, povesti na nezaboravno glazbeno putovanje u (duhovne) visine, jer svakom vremenu pripada njegova umjetnost, a svakoj umjetnosti njezina sloboda.

‘Der Zeit ihre Kunst. Der Kunst ihre Freiheit. Sto godina kasnije, mi možda nemamo Svoju umjetnost, ali imamo slobodu. Sloboda našeg vremena je i u odluci Arva Pärta da napusti stazu umjetnosti svog vremena, povuče se u tišinu i iz nje izroni glazbu koja želi biti slobodna od vremena. Slobodna od utrke. Tišina i zvuk, dva lica postojanja. Malo nota, malo i teksta. Puno glazbe’, najavio je predstojeći koncert Tomislav Fačini.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni MUO svaki dan tijekom radnog vremena, kao i sat vremena prije početka koncerta na samom ulazu te online na entrio.hr

Tagged: , , , , , , , , , , , ,