Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus u MUO

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za njihov koncert u velikom finalu ciklusa Triade, koji će se održati u utorak, 4. travnja u 20 sati u atriju Muzeja za umjetnost i obrt (MUO).

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 3. travnja u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 4. travnja  u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Utorak 4. travnja u 20 sati rezerviran je za veliko finale ciklusa Triade, koji već tradicionalno Ansambl Antiphonus pod umjetničkim vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija izvodi u atmosferičnom foajeu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Poznati po svojim ‘pomaknutim’ izborima nezaboravnih glazbenih klasičnih djela koja ‘umotavaju’ u posebna ruha interpretacije te ih tako čine bližima širem krugu publike, i ovaj će put na glazbenom meniju ‘servirati’ nešto posebno; treću knjigu Monteverdijevih madrigala ‘Terzo libro dei madrigali, gdje slavni skladatelj otkriva svoju nježniju stranu, i to uz pratnju egzotične lutnje Srdjana Berdovića.

‘Nakon integralne izvedbe pete i šeste knjige, ovoga puta ćemo ponuditi rasterećeniji izbor iz treće knjiga madrigala, koja predstavlja prvi samostalni Monteverdijev let izvan gnijezda njegovih učitelja i uzora, na tekstove od anonimnih i ležernih pastorala, do Tassovih sočnih stihova za kojima je onomad poludjela cijela Europa, kršeći ruke i prolijevajući gorke suze nad sudbom kršćanskih i saracenskih ratnica i ratnika u bitkama za Sveti Grob. Po prokušanoj ćemo recepturi začiniti večer instrumentalnim biserima i lakšim žanrom Frescobaldija kao i samog Claudija u nekom drugom izdanju. Malo nas pri srcu zebe – to je gotovo konac našeg druženja s Monteverdijem i madrigalima – u njihovom tipičnom obliku – u Triadama’, najavio je nadahnuto predstojeći koncert voditelj Antiphonusa, Tomislav Fačini.

Ulaznice za koncert 4. travnja po cijeni od 70 kuna, na koje umirovljenici, studenti i grupe ostvaruju prigodan popust (35 kuna), mogu se kupiti na info pultu Muzeja za umjetnost i obrt svaki radni dan i subotom od 10 do 19 sati, kao i na dan koncerta sat vremena prije početka, a i online na stranici entrio.hr za 65 kuna.

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,