Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus uz Petrarcinu poeziju

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 1×2 ulaznice za njihov prvi ovogodišnji koncert iz ciklusa Triade, koji će se održati u utorak, 29. siječnja (20 sati) u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt, na kojem im je posebni gost, svjetski poznati švicarski lutnjist Luca Pianca.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 28. siječnja u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 29. siječnja u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Vokalni Ansambl Antiphonus pod umjetničkim i dirigentskim ravnanjem maestra Tomislava Fačinija otvara ovogodišnji ciklus Triade u Muzeju za umjetnost i obrt još jednom vrhunskom glazbenom poslasticom, posebno osmišljenim programom naziva ‘Chez Petrarca’, koji donosi madrigale ipjesma skladane na Petrarcinu poeziju.

‘Kennst Du das Land…? Onu zemlju, u kojoj cvaše Menčetić, Marulić, Lucić i Ranjina, onu najvjerniju utvrdu petrarkizma… Zar upravo u njojzi, zar nije krajnje očekivano da publika pohrli na koncert posvećen poeziji velikog barda soneta i tražitelja nebeskog u zemaljskom? Iz pera Arcadelta, Palestrine, Lassa, Marenzija, Werta i Monteverdija, čut ćemo kako je Petrarca pomirio svoje nebo i zemlju, i možda saznati odgovor na pitanje mnogih mučenika školske lektire: Kakav je to tip koji je cijeli život pisao o jednoj ženi, s kojom se družio samo vrlo izdaleka ili u mislima? Pa, možda zato što se gospođica Laura prezivala de Sade… No eto, ona je uminula, ali trajni ideal je ostao; soneti su ostali tužni, a Petrarca nije. Gospođica Laura se preobrazila u vječne lovorike kojima je velikan ovjenčao svoje čelo u najboljoj antičkoj maniri, nudeći nepresušno blago inspiracije skladateljima svih naraštaja’, najavio je nadahnuto predstojeći koncert Tomislav Fačini.

Ulaznice su u prodaji, a mogu se kupiti svaki dan (i na dan koncerta) na info pultu Muzeja za umjetnost i obrt, po redovnoj cijeni od 80 kuna, a za umirovljenike, studente i učenike od 50 kuna te 35 kuna za članove umjetničkih glazbenih udruga, kao i putem sustava Entrio.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,