Darujemo ulaznice: Antiphonus i operna zvijezda Krešimir Stražanac

U suradnji s Ansamblom Antiphonus, darujemo 1 čitatelja/icu s 2 ulaznice za njihov koncert, koji će se održati u nedjelju 12. ožujka u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu.Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 11. ožujka u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 12. ožujka  u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U sklopu ciklusa Trinitas vokalnog ansambla Antiphonus pod ravnanjem uvaženog dirigenta, a ujedno i njihova umjetničkog voditelja, Tomislava Fačinija, bit će izveden koncert Johannespassion, koji se svake godine s nestrpljenjem iščekuje te je postao svojevrsna glazbena atrakcija u ovo doba repertoarne godine.

U izvedbi Bachova remek-djela prožetog tonskim simbolizmom, koje izražava dvojaku ideju – poniženje Boga-Čovjeka u bolima i Isusovo uzvišenje u pobjedi nad smrću i paklom – izvrsnom će se Antiphonusu, uvijek na tragu jedinstvenih interpretacija i neočekivanog izbora programa, u ulozi Isusa pridružiti bariton svjetskog glasa Krešimir Stražanac, međunarodna operna zvijezda sa stalnom radnom adresom u operi u Zürichu.

‘Johannespassion je još odvažnije, silnije, poetičnije nego Muka po Mateju: kako nabijeno, kako potpuno genijalno, i s kakvim umijećem, ushićeno je lovorike bacao Robert Schumann 2. travnja daleke 1849. na Bachovo djelo koje je ostavio za vječnost, a publiku će 12. ožujka jednako ushititi 12 pjevača, 12 instrumentalista, jedan evanđelist i jedan Isus. U napetom osluškivanju komornog muziciranja, svaki će od solista uz arije pjevati i tutti dionice, a svatko od glazbenika na baroknom instrumentariju disati sa svojim pjevačima u dramatičnim opisima Kristove Muke, najintimnijim poetičnim trenucima arija i najljepšim koralima luteranske tradicije. Jer Antiphonus je glazba i riječ’, nadahnuto je predstojeći koncert najavio Antiphonusov maestro Tomislav Fačini.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku čuti remek-djelo koje nam je ostavio J. S. Bach, glazbenog jezika bistrog poput potoka, ali dubokog poput mora. Ulaznice vas čekaju na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda svaki dan od 11-14 i 19-20 sati, kao i sat vremena prije početka koncerta, a po povoljnijoj cijeni na www.entrio.hr

Tagged: , , , , , , , , , ,