Darujemo ulaznice: Antiphonus uz ekstazu drevnih instrumenata

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za njihov koncert Ars Subtilior, koji će se održati u utorak, 14. studenoga u 20 sati u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt (MUO).

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 14. studenoga u 15.00 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 14. studenoga u 15.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Ansambl Antiphonus plijeni pažnju svojim jedinstvenim interpretacijama glazbe s okusom prošlosti, upakirane u moderne angažmane, koje su ugodne svakom uhu. Zagrebački MUO obavit će koncertnim velom Ars Subtilior, svojim najtajanstvenijim glazbenim hodočašćem u riznice ljepota starovjekovnih melodija i ekstazu patinastih, ali egzotičnih instrumenata.

Što se krije pod tajnovitim naslovom Ars Subtilior? Tko su Hospes Mysterii koji će osvijetliti vjekovitu i baršunastu tamu ovog do sada najtajnovitijeg glazbenog hodočašća Antiphonusa, na cilindričnim i pitagorejski ugođenim flautama, viellama, te strunama lutnje i gotičke harfe?

Otkrio je to Tomislav Fačini, dirigent i umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus: ‘To vam ne možemo ukratko reći. Samo ćemo dati naslutiti teškim svetim kadom, kao u starca Vjesta, prožete nebeske volumene romaničkih katedrala koje odzvanjaju Starom umjetnošću, Ars antiqua, naslonjenom na cantus firmus korala, u mahnitom i hipnotičkom vrtlogu; zatim sasvim drugačiju, improvizatorsku, gotovo jazzy monodiju Nove umjetnosti, Ars nova, koja se u troglasnim motetima prelijeva nad nekoliko slojeva vulgarizirane ili korektne latinštine, otvarajući i fizički portal između neba i zemlje te na koncu Rafiniraniju umjetnost, Ars subtilior, kao posljednju, prezrelu i rascvalu gestu, kojom je umjetnost Srednjeg vijeka manirističku i sinestezijsku krunu predala novouskrslim Nereidama Renesanse.’

Program: Perotin, Machaut, DuFay, Paolo & Lorenzo da Firenze, von Wolkenstein, Solage, Senleches, Binchois

Antiphonus &
Gabriel Belkheiri García del Pozo, blokflaute
Mikari Shibukawa, gotička harfa
Izidor Erazem Grafenauer, lutnja
Domen Marinčič, viela

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt:
Pojedinačna ulaznica: 90 kn
Studenti i umirovljenici: 50 kn
Pojedinačne ulaznice su raspoložive i online putem sustava Entrio

Tagged: , , , , , , , , , ,