Darujemo ulaznice: Crno-bijelo u KNAP-u

U suradnji sa zagrebačkim kazalištem KNAP, darujemo 2 čitatelja/ice s 2 po ulaznice za predstavu ‘Crno-bijelo’, autorski projekt glumice Lucije Barišić, koja će biti prikazana u petak, 20. svibnja (20 sati) u KNAP-u.Crno-bijelo-KNAPKratko napišite zašto želite osvojiti ulaznice

U subjektu navedite: FDAR3

a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 2. ožujka do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 3. ožujka u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Kako stvarati dugi stol za sve a ne dugu ogradu protiv svih?

Nova predstava ‘Crno-bijelo’, flambojantna je monodrama s elementima stand-upa, koju autorski potpisuje glumica Lucija Barišić, a nastala je u produkciji Pierre Vally Teatra i u suradnji s kazalištem KNAP.

Referirajući se na rad američkog mitologa, pisca i predavača Josepha Campbella i njegovu knjigu ‘Junak s tisuću lica’ u sadržajnom smislu predstava propitkuje ‘osobnu legendu’ pojedinca, putovanje kroz život svakog čovjeka ili kako biti junak svog vlastitog života. Filozofija J. Campbella se može svesti na frazu: ‘Slijedite svoje blaženstvo ‘ (‘Follow your bliss’), odnosno kako ne zaboraviti to što kuca u nama i kako ostati u središtu sebe. Problem svakog pojedinca je kako to učiniti jer društvo, obitelj, obrazovni sustav i sustav općenito imaju posve drugačija očekivanja od nas. U izvedbenom smislu Lucija se bavi arhetipom lude (‘trickstera’), on je i budala i kreativac, netko tko je izvan i iznad sistema. On nema poštovanja prema vrijednostima koje je um namijenio za nas i naš životni stil. Također u izvedbenom smislu kroz različite tehnike Lucija propitkuje živi kontakt s publikom, kako skinuti sve maske i biti najranjiviji ti, ovdje i sada, izložiti se potpunom izlaganju sebe, vlastitih mogućnosti i imaginacije pred publikom. Lucija prolazi cijeli svoj ‘put junaka’: od rođenja, zova u pustolovinu, odbijanja zova, inicijaciju, prepreke putem, savladavanja tih prepreka, povratak te na koncu – smrt.

U intrigantnom okršaju sa strahom i borbom s tzv. ‘pizdama iz mraka’ koje su neumitne, no valja ih staviti na pravo mjesto, zatim pitanjem odgovornosti pojedinca i njegove vječne težnje da ide korak dalje, na tankoj ivici svjesnog i nesvjesnog, u izuzetno živom kontaktu s publikom, Lucija ukazuje na potrebu zajedništva, zagrljaja, i dugog stola gdje ima mjesta za sve, kao i rušenja ograda (intimnih i društvenih) koje su protiv svih.

Ulaznice se mogu rezervirati na broj 01/2303122, facebook stranici kazališta KNAP ili na blagajni KNAP-a sat vremena prije početka predstave.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,