Darujemo ulaznice: Hinkemann u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om darujemo čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu ‘Hinkemann’ nastalu po motivima Ernsta Tollera, u režiji Igora Vuka Torbice, koja će biti prikazana u Zagrebačkom kazalištu mladih u petak, 9. veljače i subotu, 10. veljače (20 sati). HinkemannKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu i termin koji vam odgovara.

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog         datum

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 9. veljače do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena  10. veljače u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Igor Vuk Torbica, najnagrađivaniji je mladi redatelj u regiji i dobitnik velikog broja nagrada od kojih se ističe nagrada Hugo Klein za najboljeg studenta kazališne režije u generaciji. Prvi put režira u Hrvatskoj i to dramu ‘Hinkemann’ (1922.) njemačkog književnika Ernsta Tollera, značajnog predstavnika njemačkog ekspresionizma, a u razdoblju između dva rata istaknutog antifašiste čije se književno djelovanje ne može odvojiti od političkoga. Je li našu ‘normalnost’, pojedinačnu i/ili kolektivnu, ključno određuju vanjski normativi – društveni i politički – ili naša subjektivna perspektiva – naš unutarnji pogled – može nadvladati te normative? Koja je to formula elemenata privatnog i društvenog, duhovnog i materijalnog, koja nas čini ‘sretnima’? Kakve šanse za ‘normalan’ i ‘sretan’ život ima čovjek koji je prošao kroz pakao rata, iz njega izašao kao invalid, lišen muškosti, i živi u društvu koje mu ne omogućava niti elementarne uvjete za egzistenciju? Je li društvo i stvarnost u kojima živimo daju bilo kakove odgovore na naša osobna pitanja o smislu i o svrsi?

To su neka od pitanja kojima se bavi autorska ekipa predstave ‘Hinkemann’, neprestano dijalogizirajući s izvornim tekstom Ernsta Tolera, loveći ih između redova, izgovarajući ih riječima, pjesmom, pokretom, krikom ili šutnjom. ‘Hinkemann’ ne traga toliko za odgovorima koliko za drugačijim pogledom na ta pitanja, za stvaranjem pukotine u našem poimanju sebe i stvarnosti iz koje može pokuljati mrak, ali i bujica svjetlosti. Glume: Rakan Rushaidat, Mia Biondić, Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica, Dado Ćosić, Petar Leventić, Jasmin Telalović, Vedran Živolić, Marica Vidušić, Milica Manojlović, Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i Ozren Grabarić.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,